Noutăți

Pinguinul care călătorește 8000 km în fiecare an pentru a-și revedea salvatorul

  •  
  •  
  •  

În urmă cu cinci ani, Joao Pereira de Souza, în vârstă de 71 de ani, a găsit un pinguin sud-american Magellan acoperit cu ulei și înfometat, pe o plajă de pe o insulă în largul coastei Rio de Janeiro. O prietenie incredibilă s-a născut în acel moment.

Din 2011, creatura, care trăiește în mod normal pe coastele Patagoniei, în Argentina și Chile, la o distanță de 4.000- 8.000 de km, a devenit un companion credincios, înotând în fiecare an de la cuibul său până la insula unde trăiește pensionarul care i-a salvat viața, unde stă timp de opt luni.

man-saves-penguin-returns-swims-5000-miles-21
“Îmi place pinguinul, este ca propriul meu copil și cred că pinguinul mă iubește”, a declarat dl. Pereira de Souza într-un interviu acordat postului Globo TV, înterviu în care pasărea scotea sunete de bucurie recunoscându-și prietenul său uman. “Nu-i permite nimănui să-l atingă. Îi ciupește dacă cineva o face. El se așează în poala mea, mă lasa să-l spăl, îmi permite să-l hrăneasc cu sardine și să-l ridic în brațe”, a declarat Pereira, care a numit pinguinul Dindim.

Pereira de Souza consideră ca Dindim a format o legătură de suflet cu el după ce l-a găsit eșuat pe plajă și l-a dus acasă. Timp de o săptămână i-a curățat penele de gudron, l-a hrănit zi de zi cu pește pentru a-i îmbunătăți puterea, apoi l-a dus înapoi la mare pentru a-l lăse să plece. “Dar el nu a plecat, a stat cu mine timp de 11 luni, iar apoi, doar după ce i-au crescut pene noi, a dispărut. Toată lumea a spus că nu se va întoarce, dar el m-a vizitat de fiecare dată în ultimii patru ani. El ajunge în iunie și pleacă în februarie în fiecare an. A devenit mai afectuos și pare chiar mai fericit să mă vadă.”

man-saves-penguin-returns-swims-5000-miles-14
Biologul Joao Paulo Krajewski, care l-a intervievat pe Pereira de Souza pentru Globo TV, a declarat pentru ziarul The Independent: “N-am mai văzut așa ceva până acum. Cred că pinguinul crede că Pereira face parte din familia lui și, probabil, că este un pinguin, de asemenea. Când îl vede dă din coadă ca un câine și tipă de bucurie.”

Pinguinii trăiesc timp de aproximativ 25 de ani și sunt cunoscuți pentru loialitatea lor față de semenii lor. Se știe că stau cu același partener până când mor. Cu toate acestea, ecologiștii avertizează că, în timp ce sute de specii de pinguini Magellan sunt cunoscuți pentru migrarea lor în mod natural la mii de km nord în căutarea hranei, există o creștere îngrijorătoare a pinguinilor eșuați pe plajele din Brazilia. Între 2010 și 2013, Humpback Whale Institute din Bahia a înregistrat mai mult de 180 de cazuri de mamifere eșuate de-a lungul coastei braziliene.

man-saves-penguin-returns-swims-5000-miles-18traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: independent.co.uk, boredpanda.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Pinguinul care călătorește 8000 km în fiecare an pentru a-și revedea salvatorul

  1. Frumos…emotionant…o asemenea poveste de iubire este un subiect demn de un roman!
    :))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii