Noutăți

Pietrele din Sherbrooke, Canada, posibilele dovezi ale legăturilor dintre diferitele culturi din America și Africa de Nord cu mii de ani în urmă ?

În cadrul Muzeul Seminarului din Sherbrooke,există un set de pietre misterioase care, potrivit unor cercetători, ar putea oferi dovezi concludente conform căror nici Vikingii, nici Columb nu au fost primii călători de pe continentul american, ci o cultură din Africa de Nord. Inscripțiile de pe pietre spun o frumoasă poveste a unor exploratori nord-africani care ar fi călătorit pe continentul american acum 2500 de ani.

Pietrele, care se află la muzeu din anul 1910, au fost descoperite la mai bine de 100 de km est de Montreal, într-un câmp din apropierea orașului Bromptonville, la 8 km nord de Sherbrooke. Conform profesorul Thomas Lee, arheolog de la Universitatea din Laval, inscripțiile de pe cele două pietre din calcar, de aproximativ 22 cu 32 de centimetri, au fost scrise într-un vechi dialect libian.

Potrivit profesorului Lee, expediția antică africană a ajuns cel mai probabil în zonă după ce a navigat cu succes
pe râul Francis River. Inscripțiile scrise în piatră au fost descifrate de Howard Barraclough Fell, profesor de zoologie a nevertebratelor la Muzeul de Zoologie Comparativă din Harvard. Lucrarea profesorului Fell a fost, fără îndoială, respinsă de majoritatea experților contemporani care nu cred în ideea unor exploratori africani atât de buni navigatori.

africains-quebec-2500years-768x1061

Potrivit traducerilor lui Fell, pe pietre ar fi inscriptionat: “Expediția care a trecut în slujba Domnului Hiram pentru a cuceri teritoriul. Înregistrată de Hata, care a atins această limită pe râu”. Potrivit profesorului, textul sculptat pe piatră se numește Bustrofedon. Aceste inscripții nu sunt singurele dovezi controversate care sugerează faptul anumite culturi antice din America și Africa au fost interconectate cu mii de ani în urmă. De exemplu, este bine cunoscut faptul că un cercetător numit Dr. Svetla Balabanova a descoperit urme de Coca și Tutun în mumiile vechi egiptene. Curios, nu există dovezi de cultivare a acestor plante în Africa, Europa sau Asia înainte de vremea lui Cristofor Columb.

O altă descoperire interesantă a fost făcută acum 200 de ani, când minerii au descoperit o mumie ciudată într-unul dintre cele mai mari sisteme de peșteri din America: Peștera Mamă. În interiorul său, minerii au găsit o mumie extrem de bine conservată, cu păr roșu, îmbălsămată într-o manieră similară cu cea a vechilor egipteni. După examinarea mumiei la sfârșitul anilor 1800, Institutul Smithsonian “a pierdut-o”.

DavenportStele11

sursa: http://uhem-mesut.com/medu/en0052.php

sursa: https://www.ancient-code.com/the-sherbrooke-stones-evidence-of-africans-visiting-america-2500-years-ago/

sursa: http://www.ancientpages.com/2017/11/23/mysterious-sherbrooke-stones-africans-visit-north-america-2500-years-ago/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Pietrele din Sherbrooke, Canada, posibilele dovezi ale legăturilor dintre diferitele culturi din America și Africa de Nord cu mii de ani în urmă ?

  1. Este foarte posibil sa fie de fapt scriere cartagineza, iar cum cartaginezii erau fenicieni…

    Scriere feiciana s-a mai descoperit si undeva in Brazilia intr-o inscriptie cioplita in piatra de granit si care spune, printre altele, ca (autorii inscriptiei) il au ca rege pe cineva numit Canaan. Ori e stiut ca Fenicia era numita tara Canaan.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii