Noutăți

Picturi murale impresionante au împânzit orașul Quebec (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

În ultimii 15 ani, o serie de picturi murale au apărut în orașul Quebec, devenind o adevărată atracție turistică și o componentă majoră a patrimoniului urban al orașului. Picturile murale, care descriu istoria orașului și a locuitorilor săi, au fost comandate între 1999 și 2008 de autoritățile locale pentru a sărbători 400 de ani de existență a orașului. Deși piesele sunt destul de recente, ele au devenit, totuși, parte a patrimoniului artistic și cultural al orașului.

La Fresque des Québécois a fost prima frescă care a fost finalizată în 1999 și este situată în apropiere de Place Royale. Pictura murală de 420 de metri pătrați aduce un omagiu istoriei Orașului Quebec, reprezentând o serie de figuri cheie, cum ar fi Samuel de Champlain (exploratorul francez și fondatorul orașului Quebec), Marie Guyart de l’Incarnation, Lord Dufferin și Félix Leclerc. De asemenea, acesta prezintă o serie de monumente arhitecturale, cele mai notabile ale orașului, cum ar fi casele istorice ale lui Place Royale, scările care leagă orașul superior și inferior, pereții din jurul vechiului Quebec și elemente culturale precum stema orașului și Bonhomme Carnaval.

La Fresque du Petit-Champlain a fost creată în 2001 și descrie principalele etape din istoria Cap-Blanc, un cartier din portul muncitoresc din Quebec. Pictura murală prezintă activitățile de pescuit și de comerț maritim, poveștile fascinante din spatele unora dintre personajele celebre ale orașului și o serie de evenimente istorice majore, cum ar fi un incendiu devastator din 1682, un atac militar în 1759 și alunecări de teren din 1889.

mural-quebec-2[6] fresque-des-quebecois-8[2] fresque-des-quebecois-4[6] fresque-des-quebecois-2[5] fresque-des-quebecois-1[5]  fresque-des-quebecois-3[2] fresque-des-quebecois-7[6]

mural-quebec-1[2]

sursa: Encylcopedia of French Cultural Heritage in North America

sursa: http://www.amusingplanet.com/2015/02/the-eye-deceiving-murals-of-quebec-city.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Picturi murale impresionante au împânzit orașul Quebec (galerie foto)

  1. Negrut Ioana // 15 martie 2019 at 12:43 // Răspunde

    Bravo! Aceste sunt intr-adevar piese de arta, nu mazgaliturile de care sunt pline strazile noastre. Am mai gasit niste exemple superbe de arta stradala: https://desene.ro/colectie-de-arta-stradala-p154.html

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii