Noutăți

Picăturile pentru ochi care ne repară corneea. Ochelarii de vedere ar putea deveni istorie!

Oamenii de știință de la Institutul de Nanotehnologie din cadrul Universității Bar-Ilan din Tel Aviv, Israel, pretind că au creat picături de ochi cu adevărat revoluționare, care pot vindeca și reparacorneea deteriorată. Descris ca “un nou concept pentru corectarea problemelor refractare”, nanodropii dezvoltați de oftalmologul Dr. David Smadja și o echipă de oameni de știință de la Centrul Medical Shaare Zedek și Universitatea Bar-Ilan au fost testate până acum pe porci cu cornee deteriorate. În cursul unei prezentări recente, Smadja a spus că picăturile de ochi au reparat corneea porcilor, producând îmbunătățiri în ceea ce privește vederea și atenția îndelungată.

Testele clinice pe oameni sunt programate să înceapă în cursul acestui an, iar cercetătorii responsabili de proiect sunt încrezători că soluția de nanoparticule ar putea elimina nevoia de ochelari de vedere. Dr. Smadja spune că nanodrops nu numai că poate revoluționa tratamentele oftalmologice și optometrice ale pacienților cu miopie, hipermetropie, dar și că înlocuiesc lentile multifocale, permițând oamenilor să vadă obiecte de la diverse distanțe.

Potrivit celor de la The Jerusalem Post nu este clar cât de multe dintre aceste nanodrops ar fi necesare pentru a repara corneea până la punctul în care nu mai sunt necesari folosirea ochelarilor de vedere sau, cel mai important, cât costă tratamentul. Pentru moment, va trebui doar să așteptăm și să vedem cum vor decurge studiile clinice pe oameni.

sursa:http://www.odditycentral.com/news/scientists-develop-eye-drops-that-could-repair-eye-damage-make-glasses-unnecessary.html

traducere șia daptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii