Noutăți

Piatra îmbrăcată în aur din Myanmar care pare să sfideze legile fizicii… Galerie foto

Un bolovan uriaș, care pare să sfideze legile fizici, stând înclinat, dar în echilibru perfect, pe vârful muntelui Kyaiktiyo, din statul Mon, Myanmar (Birmania), este îmbrăcat de către buddhiști în foițe de aur, fiind ridicată pe el și o mică pagodă.

Acest loc este al treilea cel mai important obiectiv de pelerinaj buddhist din Birmania, după Pagoda Shwedagon si Pagoda Mahamuni. Și putem înțelege de ce: existența acestui bolovan pe chiar vârful muntelui, într-o poziție ce pare să sfideze legile fizicii, este o sursă de inspirație pentru orice credincios și un motiv de întoarcere la cele sfinte pentru cei care și-au pierdut credința…

myanmar-travel-photography-david-lazar-3

myamar rock1

Potrivit legendei, bolovanul stă nemișcat fiind ținut de un fir de păr ce i-ar fi aparținut lui Buddha și care se găsește sub stâncă. Legenda menționează, de asemenea, că oamenii care efectuează un pelerinaj aici de trei ori în același an vor fi binecuvântați cu bogăție și cu recunoaștere. Probabil că din acest motiv piatra a fost îmbrăcată în foiță de aur, pentru a transmite mai convingător acest mesaj.

Stârnind uimire de sute de ani sau mai mult, piatra îmbrăcată în aur din Myanmar impresionează și astăzi. Cum, oare, a ajuns aici, pe vârful muntelui, într-o poziție care sfidează legile fizicii? Misterul care o înconjoară nu pare să poată fi spulberat!

myanmar-travel-photography-david-lazar-2

myanmar-travel-photography-david-lazar

sursa:http://www.boredpanda.com/myanmar-travel-photography-david-lazar/

sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Kyaiktiyo_Pagoda


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Piatra îmbrăcată în aur din Myanmar care pare să sfideze legile fizicii… Galerie foto

  1. Inchinarea la idoli si alte zeitati, asta e religia budista …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii