Noutăți

Peșterile radioactive în care se vindecă austriecii. La ce substanțe se expun oamenii?

Peșterile din Gastein sunt vizitate anual de peste 75.000 de persoane venite din toate colțurile lumii în speranța că aici se vor trata de afecțiunile de care suferă. Toți acești oameni iau parte și se supun la o terapie extrem de controversată cu gaz radon radioactiv, folosit pentru a vindeca o varietate de afecțiuni medicale, de la artrită la psoriazis. Când oamenii din Gastein au început să exploreze Muntele Radhausberg din apropiere, în căutarea aurului, nu au avut nici o idee că ar fi putut descoperi ceva chiar mai valoros, și anume gaze cu niveluri scăzute radon în mod natural. În timp, aceștia și-au dat seama că expunerea la gazul radioactiv, combinat cu umiditatea ridicată a peșterilor în care stau pentru tratament contribuie la întărirea sistemului lor imunitar și i-au vindecat de anumete boli foarte grave.

Vestea a ajuns rapid în toată Austria, mai apoi Germania și alte țări din Europa Centrală, iar astăzi Gastein este cunoscut nu doar ca o destinație de schi de clasă mondială, ci și ca un loc miraculos de vindecare. Majoritatea oamenilor care vin aici pentru tratamentul cu radon spun că după câteva sesiuni în peșteri se simt mult mai bine. Aparent, gazul radioactiv este absorbit prin piele și plămâni, activând corpul la nivel celular și stimulând procesul de auto-vindecare.

Deși terapia cu radon este acceptată în Austria și Germania, medicii din alte țări sunt sceptici în privința tratării pacienților cu gaz radioactiv, chiar și în doze mici. Nivelurile ridicate de radon sunt considerate a fi toxice și pot crește riscul de cancer pulmonar, însă medicii de la Gastein Healing Paves îi contrazic. Aceștia cred că dozele mici de substanțe toxice pot fi benefice pentru oameni, chiar dacă dozele mari pot fi periculoase sau chiar letale.

Și studiile științifice efectuate asupra pacienților care vizitează peșterile vindecătoare par să fie de acord cu ei. În 2001, Universitatea Maastricht a studiat pacienții cu spondilită anchilozantă, o afecțiune caracterizată prin dureri și rigiditate articulară severă. Un grup de pacienți a suferit o terapie cu gaz radon, urmată de fizioterapie, un al doilea grup a beneficiat de tratament și de fizioterapie în saună, iar al treilea a avut doar fizioterapie. Grupul tratat cu radon a prezentat cele mai semnificative semne de îmbunătățire. De asemenea, în 2000, Universitatea din Leipzig a studiat un grup de pacienți care suferă de poliartrită reumatoidă. După șase luni de tratament la Gastein, situația lor s-a îmbunătățit foarte mult.

Gastein-Healing-Caves2-550x394

Gastein-Healing-Caves-550x367

sursa: http://www.odditycentral.com/travel/austrias-healing-caves-offer-radioactive-miracle-cure.html

sursa: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2294450/Caves-banish-pain-Now-really-holeistic.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii