Noutăți

Peșterile din Antarctica ar putea găzdui forme de viața necunoscute până acum

Peșterile vulcanice din Antarctica ar putea adăposti forme de viață necunoscute până acum, fiind suficient de calde pentru a susține plante și animale pe care nu le-am găsi în niciun alt loc de pe Terra. Cercetătorii de la Universitatea Națională din Australia (ANU) au descoperit urme de ADN provenind de la alge, mușchi, mici animale necunoscute oamenilor de știință, în adâncurile peșterilor din Muntele Erebus, cel mai sudic vulcan activ de pe Pământ, situat pe Insula Ross.

Interiorul peșterilor poate fi extrem de fierbinte, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius în unele locuri. Ai putea purta un tricou acolo și să te simți destul de confortabil. Lumina este aproape de gura peșterilor, iar filtrele luminoase sunt mai adânci în unele peșteri, unde gheața este subțire. Rezultatele acestui studiu ne oferă o previzualizare tentantă a ceea ce ar putea trăi sub gheața din Antarctica. Ar putea exista chiar și noi specii de animale și plante,”, a declarat Ceridwen Fraser de la Universitatea Națională Australiană.

steamfromact

Cercetătorii subliniază, de asemenea, că nu se știe cu exactitate cât de mare este sistemul de peșteri din interiorul vulcanilor Antarcticii sau cum sunt interconectate acestea, asta deoarece aceste medii glaciare pot fi dificil de identificat, de atins sau de explorat.

Muntele Erebus din Antarctida este cel mai sudic vulcan activ de pe Pământ. Are o altitudine maximă de 3794 metri și este situat pe Insula Ross, care este, de asemenea, casa a trei vulcani inactivi, Muntele Terror, Muntele Bird și Muntele Terra Nova. Muntele Erebus face parte din Cercul de foc al Pacificului, care include peste 160 de vulcani activi. Vulcanul a fost observat ca fiind continuu activ din anul 1972. Aici se află un observator vulcanic condus de Institutul de Minerit și Tehnologie din New Mexico.

sursa:http://www.anu.edu.au/news/all-news/secret-life-may-thrive-in-warm-caves-under-antarctica%E2%80%99s-glaciers

traducere  și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Peșterile din Antarctica ar putea găzdui forme de viața necunoscute până acum

  1. cetățeanul tulburat // 11 septembrie 2017 at 16:52 // Răspunde

    Antarctica este teritoriul interzis oamenilor de rând, cei cu bani care vor să viziteze Antarctica le trebuiesc permise speciale obținute după un interviu în Australia cu scopul și durata vizitei, iar aprobarea vine de la stăpânii planetei…iar itinerariul este stabilit de niște agenții ale armatei americane pe care nici Trump nu le cunoaște…

  2. Nu e exclus sa gaseasca un ecosistem izolat de milioane de ani intocmai ca pestera descoperita la noi in tara!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii