Noutăți

Peştera secretelor: O peşteră din Bihor ascunde o descoperire de talie mondială, a unor femei uriaşe

 •  
 •  
 •  

În exclusivitate, BIHOREANUL vă dezvăluie detalii despre cercetarea făcută în mare secret de o echipă de specialişti din Oradea, Cluj şi Bucureşti, care încearcă să desluşească de ce au fost îngropate în această peşteră mai multe femei, toate la vârste tinere, între 18 şi 25 de ani, cine au fost, de ce au avut înălţimi uriaşe în comparaţie cu semenii lor, de până la 2 metri, şi ce statut au avut acestea. Cel mai probabil fie au fost războinice care şi-au apărat tribul, fie nişte şamane care l-au ocrotit, invocând puteri magice…

În Munţii Pădurea Craiului, specialişti de la Muzeul Ţării Crişurilor, de la Institutul de Speologie „Emil Racoviţă” şi de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj Napoca, sprijiniţi de Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă, care deţine custodia ariei protejate, fac de peste un an cercetări amănunţite, dar în cea mare discreţie.

Secretul e pe deplin justificat: grota este locul celei mai importante descoperiri arheologice făcute vreodată într-o peşteră din Bihor, iar specialiştii se tem că, dacă munca lor va fi deconspirată, rău-voitorii ar năvăli la faţa locului.

„Vestigiile găsite aici fac ca această peşteră să fie unică în România şi foarte rară în Europa. Ar putea fi vandalizată de căutătorii de comori, ceea ce ar fi o adevărată catastrofă”, explică un cercetător. Deşi chiar şi numele cavernei e „clasificat”, BIHOREANUL a aflat şi vă dezvăluie totuşi povestea ei…

Care le-a fost destinul, încă nu se ştie, dar se întrevăd două ipoteze: fie au fost războinice, ceea ce ar explica de ce au fost înhumate cu arme, fie şamane despre care se credea că au puteri tămăduitoare şi că pot vorbi cu spiritele. Dacă „uriaşele” au fost cu adevărat vrăjitoare ar putea însemna că armele găsite în jurul lor au aparţinut, de fapt, bărbaţilor înhumaţi alături, poate chiar cu rolul de a le păzi. Oricare variantă se va confirma, ies la suprafaţă primele detalii despre civilizaţiile care trăiau aici în vechime şi despre care până acum nu se ştia mai nimic.

Citește mai mult: ebihoreanul.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Peştera secretelor: O peşteră din Bihor ascunde o descoperire de talie mondială, a unor femei uriaşe

 1. Cercetarile se fac in secret pentru ca asa cere protocolul Smithsonian Institut in legatura cu toate osemintele umane de mari dimensiuni si stravechi, nicidecum pentru ca ar da navala nu stiu ce cautatori de comori.

  Cine-i S.I.? Pai, sunt baietii care se ocupa cu sa nu fie deranjata Teoria Evolutiei Speciior a lui Darwin, care, nefundamentata si nedemonstrata fiind, pana astazi, poate fi spulberata intr-o singura zi daca ies la iveala toate marturiile arheologice care vorbesc despre stravechime. Iar asta ar insemna, mai departe, ca agenda marxista, care e in derulare azi si care este prin ideologia ei in foarte stransa legatura cu teoria lui Darwin, sa fie pusa in pericol de colaps.

  Tot de aia, adica din ordin expres, nu se sapa nici marii si foarte multii tumuli de pe teritoriul Romaniei. Pai, daca patesc ca la Argedava, unde veneau taranii si cascau gura la craniile alea mari cat bostanii de prăsilă ceea ce inseamna ca scheletul tre’ sa fi fost de vreo trei metri pe putin.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii