Noutăți

Peștera “curcubeu” își schimbă culorile de câteva ori pe zi! GALERIE FOTO

“Nu ai voie să intri cu trepiedul în peșteră, dar eu l-am luat pe al meu pe furiș”, a declarata fotograful american Scott Graham, după ce fotografiile sale cu peștera Reed Flute din China, au făcut înconjurul lumii. Peștera este un important loc de atracție pentru turiști, iar localnicii au numit-o “Palatul Artelor Naturale”.
Peștera a fost deschisă publicului în anul 1962, deținând în prezent un program sofisticat de iluminare articială și sisteme moderne de efecte vizuale.
reed-flute-cave-guilin-3
Peștera este calcaroasă și a primit numele Reed Flute după denumirea unui tip de stuf care crește chiar la intrare. Se intinde pe o suprafață de 240 m, iar una din grote, denumită Palatul de Cristal al Regelui Dragon, poate adăposti 1000 de oameni. În timpul războiului a servit drept refugiu în fața raidurilor aeriene.
reed-flute-cave-02
O legendă spune că un poet a vrut sa scrie un poem dedicat frumuseții acestei peșteri, dar a durat atât de mult să-și găsească cuvintele, încât s-a transformat într-o piatră!
PAY-Scott-Graham-photography
Peștera s-a format în urmă cu 180 de milioane de ani, în provincia Guilin, la 5 km de centrul orașului Gulin City din China și atrage vizitatori de peste o mie de ani.  Sunt 77 de inscripții vechi descoperite aici, unele datând din timpul Dinastiei Tang, din jurul anilor 790 e.n. Este cea mai colorată peștera din lume, iar aceste fotografii surprind imagini impresionante.
reed-flute-cave6
La vârsta de 53 de ani, fotograful american Scott Graham a vizitat acest loc și a realizat poze care surprind un adevărat curcurbeu: unele zone din peștera sunt albastre, altele roșu intens sau verde strălucitor, scrie revista Mirror din Marea Britanie.
reed-flute-cave8
“Un ghid local mi-a sugerat să nu omit această peșteră”, a declarat fotograful în interviul acordat revistei britanice. “A avut dreptate. Este ceva spectaculos. Chinezii au făcut o treabă incredibilă prin sistemul de iluminare folosit în această peșteră. Culorile care se schimbă într-un ritm frumos creează o adevarată Mecca pentru ochi! Lacul subteran este calm și foarte clar, dând naștere imaginilor în oglindă. Acest loc arată că există mai multă frumusețe sub pământ decât există la suprafață! Natura este incredibilă.”
Reed-Flute-Cave-2
reed-flute-cave (4)traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
surse: the mirror, chinahighlights.com, guilinchina.net

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Peștera “curcubeu” își schimbă culorile de câteva ori pe zi! GALERIE FOTO

  1. Lazar Tudor // 20 iunie 2015 at 19:51 // Răspunde

    China este un mister pentru oricine, iar aceasta pestera prin imaginile vizionate te impresioneaza oricat ai fi de insensibil. O adevarata minune a naturii si cine are posibilitatea sa viziteze China, sa mearga si la aceasta pestera, o nestemata miune a naturii.

  2. Maria Liciu // 22 iunie 2015 at 14:08 // Răspunde

    Am fost si eu in aceasta pestera minunata pe care nu o pot uita. Totul e la superlativ la fel ca si multe alte obiective din China.

  3. Victoria Catuneanu // 16 octombrie 2015 at 16:36 // Răspunde

    Sunt minuni atat de mari sub pamant; cate vieti sa ai a ajunge cel putin la cateva sa le vezi, sa admiri. Imi place mult.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii