Noutăți

Peștele panglică, cel mai lung pește din lume

Cel mai lung dintre peștii cu oase este peștele-panglică (Regalecus glesne), cunoscut și ca “regele heringilor”. În 1885, un exemplar de 7.6 m care cântarea 272 kg a fost prins de pescari în Maine, USA. Un alt pește-panglică cu adevărat uriaș a fost văzut înotând în Asbury Park, New Jersey, de o echipă de oameni de știință de la Sandy Hook Marine Laboratory în 1963. Peștele măsura aproximativ 15.2 m lungime.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Specimenul din această imagine a fost găsit în apele golfului Toyon, în California, pe 13 octombrie 2013, de o echipă a Catalina Island Marine Institute și măsura 5.5 m lungime.

Peștii cu oase, (Osteichthyes),  sunt diferiți de peștii cartilaginoși, ca rechinii, și însumează aproximativ 28.000 de specii, cea mai mare clasă de animale vertebrate. Ei au schelete cu oase, spre deosebire de Chondrichthyes, care au cartilagii.

Peștii-panglică sunt rari și pot fi găsiți în apele din zonele tropicale și temperate, la o adâncime de până la 900 de metri. Nu se știe prea mult despre obiceiurile și despre ciclul lor de viață, dar probabil ies la suprafață când sunt răniți sau pe moarte. Se hrănesc cu pești mici, crevete și alte nevertebrate. Peștii-panglică au un corp argintiu strălucitor, creste roșu aprins si mai sunt cunoscuți ca pești-fundă.

oarfish (3)[2] oarfish[2]

Traducerea și adaptarea, Ancuța Motoianu

Sursa: http://www.guinnessworldrecords.com/

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii