Noutăți

Peștele de Gheață Pătat – singura creatură care are sângele transparent

Știm atât de puține lucruri despre viețuitoarele marine. Spre exemplu, în Oceanul Antarctic se găsește un pește, singura viețuitoare de altfel de pe Pământ, care are sângele transparent.

Peștele „Ocellated Ice” – sau în traducere Gheaţă Pătat – trăiește în adâncurile apelor înghețate, iar singurele exemplare din captivitate sunt la parcul acvatic din Tokio, Japonia. Peștele, pe lângă faptul că are un sânge unic, nu are nici solzi. Potrivit Discovery News, nu se cunoaște cu exactitate cum de peștele poate supraviețui fără hemoglobină în sânge, deși specia a fost descoperită din 2011.

Unii specialişti sunt convinși că inima neobişnuit de mare a peştelui ar putea ajuta la trecerea oxigenului folosind plasmă în loc de hemoglobină. O altă teorie este legată de lipsa solzilor: unii oameni de știință cred că Peștele de Gheață Pătat ar fi capabil să absoarbă oxigen prin intermediul pielii.

Mecanismul evolutiv care a făcut ca această creatură să aibă sânge cald prin vene, fără a avea hemoglobină, rămâne, deocamdată, un mister.

fish-clear-blood-660

sursa:news.discovery.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii