Noutăți

Pesimismul ar fi unul dintre factorii care declanșează boala Alzheimer. Cum ne afectează gândirea negativistă creierul

Gândirea negativistă și pesimismul ar putea avea consecințe asupra capacităților cognitive ale oamenilor când avansează în vârstă, se arată într-un nou studiu publicat la University College din Londra, scrie CNN.

Pesimiștii și persoanele care au tendință „să vadă partea goală a paharului” riscă să sufere de un declin al funcțiilor cognitive după ce avansează în vârstă, au spun cercetătorii.

Ei au descoperit că două proteine responsabile pentru declanșarea bolii Alzheimer sunt depozitate în cantități mai mari la persoanele care gândesc negativ în mod repetat.

Ipoteza noastră este că gândirea negativistă este un factor de risc pentru demență”, una dintre autorii lucrării, dr. Natalie Marchant, psihiatră și cercetător la departamentul de psihiatrie de la University College.

Tipare de gândire negativă precum contemplarea greșelilor din trecut și îngrijorarea cu privire la ce va aduce viitorul a fost măsurată în peste 350 de persoane cu vârste peste 55 de ani pe o perioadă de doi ani.

Citește mai mult: Digi 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Pesimismul ar fi unul dintre factorii care declanșează boala Alzheimer. Cum ne afectează gândirea negativistă creierul

  1. Bârlogaru // 18 iunie 2020 at 6:24 // Răspunde

    Cnn e “fake news”.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii