Noutăți

Peru a fost aleasă ca cea mai bună destinație culinară din lume

“Bucătăria peruană este un cumul al multor eforturi și este totodată o sinteză a multor culturi, africană, spaniolă, chineză sau japoneză; cel mai important pentru noi este să putem împărtăși lumii această experiență culinară și culturală”, a declarat ministrul peruan al comerțului exterior și turismului, Magali Silva. “Premiul obținut este o recunoaștere pentru toți peruanii care iubesc și păstrează tradițiile transmise din generație în generație”.

El a reamintit că în țara sa există 80 de institute în domeniu și cinci universități de unde anual, 15.000 de studenți primesc diplome de specialiști în domeniu.

Peru-FoodPremierea a avut loc sâmbăta trecută în Maroc, la hotelul Mazagan Beach Resort, de pe malul Atlanticului. Organizatorii au subliniat că Peru s-a consolidat în regiunea latino-americană și în lume ca punct de reper al gastronomiei, în asemenea măsură încât există turiști care vin în această țară doar pentru descoperi și a se bucura de bucătăria peruană, anunță agerpres.

Premiile Wolrd Travel Awards au fost acordate patru ani la rând Republicii Peru, considerată cea mai bună destinație culinară din lume. Precedentele ediții au fost organizate, înainte de Maroc, la New Delhi, Dubai și insulele Bahamas.

Gastronomia peruană cunoaște o largă biodiversitate: sute de soiuri de cartofi, porumb sau cereale, legume și fructe care sunt diferite în funcție de regiunile în care se cultivă: pe țărm, în junglă sau pe dealuri.

lima-food-marketPeru, oficial Republica Peru, este o țară situată în vestul Americii de Sud. La nord se învecinează cu Ecuador și Columbia, la est cu Brazilia, la sud-est cu Bolivia, la sud are hotar cu Chile, iar la vest se află Oceanul Pacific.

Peru este a treia mare națiune a Americii de Sud și poate fi împărțită în trei regiuni geografice, pornind de la Vest spre Est. Prima dintre ele este coasta, o regiune de depresiuni deșertice lungă și îngustă, a doua este regiunea muntoasă Sierra, porțiune peruviană a Anziilor, iar ultima este reprezentată de Montana, câmpiile vaste și dealuri estice, acoperite în principal de pădurile tropicale ale bazinului fluviului Amazon.

Peru este o țară multietnică, având o bogăție culturală și arheologică deosebită, fiind cunoscută ca locul de baștină al Imperiului Inca. Sediul Comunității Andine și a Comunității Sud-Americane a Națiunilor se află în capitala statului peruan, Lima.

lets-travel-to-peru-machu-picchu-with-Berenger-Zyla-featuredsursa: Wolrd Travel Awards, agerpres, Perú: Compendio Estadístico 2005


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii