Noutăți

Perla Qatarului, luxoasa insulă artificială în care trăiesc peste 40.000 de oameni

  •  
  •  
  •  

Perla Qatarului din Doha, este un complex rezidenţial de lux, care se dezvoltă pe o insulă artificială. Insula se întinde pe o suprafață de 32 de kilometri pătrați şi este înțesată de vile luxoase și câteva zeci de blocuri de apartamente, hoteluri, mall-uri sau restaurante. Din primăvara anului 2012 și până acum, mai mult de 41.000 de oameni bogați au decis să se mute în acest complex unic în lume. Perla Qatarului este unul dintre cele cele mai ambiţioase proiecte rezidențiale din Qatar şi primul care oferă dreptul de închiriere şi rezidenţă pentru cetățenii din alte țări.

În trecut, în acest golf oamenii se ocupau cu pescuitul perlelor, însă acele vremuri au trecut de mult, iar locul în sine s-a transformat într-o perlă. Totuși, și astăzi Qatarul rămâne unul dintre cei mai importanţi comercianţi de perle din Asia, înainte ca japonezii să introducă perlele ieftine, mai accesibile.

Cel mai mare cartier din Perla Qatarul este Porto Arabia. Aici sunt construite nu mai puțin de 31 de zgârie-nori cu apartamente luxoase amplasate în jurul unei lagune circulare, cu o insulă în mijloc şi un port cu spaţiu pentru 750 de ambarcațiuni.

Mai există în zonă peste 400 de case, 6.000 de locuri de parcare şi spaţii pentru magazine a unor branduri internaționale precum Giorgio Armani, Hugo Boss, Roberto Cavalli şi Elie Saab. Există, de asemenea, o zonă asemănătoare cu cea a Veneţiei, un sistem amplu de canale, scuaruri şi pieţe pietonale prietenoase şi case pe malul mării. Există chiar şi o replică a Podului Rialto din Veneţia.

pearl-qatar-2[6] pearl-qatar-1[2] pearl-qatar-6[2] pearl-qatar-7[2] pearl-qatar-4[6] pearl-qatar-9[2] pearl-qatar-8[2]

pearl-qatar-10[6]
sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii