Noutăți

Pericolul din alimente, expoziție la Parlamentul European, inițiată de un român

  •  
  •  
  •  

“Impactul obiceiurilor alimentare asupra sănătății este prezentat publicului, în aceste zile, prin intermediul unei inedite expoziții, inaugurată miercuri seara, la Parlamentul European, și care îi aparține artistului de origine română Valentin Duceac.” (Cătălina Matei, trimisul special al Agerpres)

“De cele mai multe ori, nimeni nu se uită la ceea ce scrie cu litere mici și foarte mici pe etichetele cu care sunt inscripționate produsele alimentare. Trebuie ca fiecare dintre noi să știm exact ce conține ceea ce mâncăm”, a declarat la deschiderea expoziției artistul Valentin Duceac.

mam_218636_351649_Fancybox-deValentin Duceac

Expoziția a fost inaugurată miercuri, 16 martie, la Parlamentul European. Lucrările expuse sunt realizate în stil pop art și descriu compoziția unor alimente procesate. Prin această abordare, artistul dorește să atragă atenția asupra pericolului de pe rafturi și să responsabilizeze cât mai mulți consumatori, în special pe cei care au copii, să fie atenți la ceea ce cumpără.

Valentin Duceac este un designer născut în Bistrița, România. El a terminat studiile în 2015 la Universitatea de Arte (UDK) din Berlin, unde trăiește și lucrează în prezent. Lucrările sale variază de la design de interior la instalații video în locuri publice, sculpturi din bronz și imprimeuri pe ecran. Cu lucrările sale, Valentin încearcă provoace gândirea convențională și pune sub semnul întrebării mediul nostru social, atât intelectual cât și și estetic. Lucrările sale au fost expuse în diverse instituții și bienale din Europa și Statele Unite ale Americii, inclusiv Festivalul de Lumini la Berlin, MoMa / PS’s Greater New York, Bienala SaintEtienne de Design, Trienala de la Milano și Salone Satellite din Milano.

We-Are-What-We-Eat-HTML5Mădălina Corina Diaconu

surse: valentin-duceac.com, agerpres.com, designboom.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii