Noutăți

Pentru deosebitele sale realizări profesionale, un român a obținut în Dubai mult râvnitul titlu de „inginerul mecanic al anului”

În imediata apropiere a Operei din Dubai se află o fântână arteziană spectaculoasă, cum alta nu mai există pe mapamond. În proiectarea și execuția obiectivului, o semnificativă contribuție a avut-o un talentat inginer român, pe nume Alin Olimpiu Epure. Pentru cele înfăptuite până acum, o publicație din domeniu l-a premiat și i-a acordat, recent, titlul de „inginerul mecanic al anului 2016”.

Românul activează în Emirate încă din 2014, lucrând pentru un mare operator economic din domeniul construcțiilor. Aflată lângă eleganta clădire a Operei, fântâna realizată de către român și colegii săi este ea însăși o operă peisagistică de mare valoare. În fiecare clipă este pus în mișcare un uriaș volum de apă. Sutele de jeturi de apă, luminate de către puzderia de leduri multicolore, se înalță la peste 5 metri înălțime. Instalația electrică a fântânii însumează zeci de kilometri de cabluri.

2

Din spusele românului reiese că este recunoscător învățământului superior românesc, pentru nivelul înalt de instruire pe care i l-a furnizat și care îi permite acum să se adapteze înaltelor standarde profesionale existente într-unul dintre acele locuri ale lumii în care exigența este la ea acasă.

Sincer discutând, când ai posibilitățile financiare ale celor din Emirate îți poți permite să-i angajezi pe cei mai buni dintre cei mai buni profesioniști ai lumii. Competiția e maximă! Ne putem da seama ce înseamnă, în aceste condiții, să fii declarat inginerul anului de către o renumită publicație de nișă.

1

La rândul lor, superiorii ierarhici ai inginerului român au numai cuvinte de laudă pentru conaționalul nostru, atât cu privire la abilitățile sale inginerești, cât și cu privire la capacitățile sale de bun organizator al activității. Pe un astfel de șantier, termenele de predare ale lucrărilor sunt extrem de strânse. Buna organizare a timpului și resurselor este indispensabilă, în condițiile în care apar și numeroase situații neprevăzute, care pot lesne genera întârzieri.

Alin Olimpiu Epure, inginerul premiat la Dubai în cadrul „MEP Awards” a absolvit Universitatea Tehnică la Cluj-Napoca. Profesorii săi trebuie să fie tare mândri că, prin activitatea lor de zi cu zi, reușesc să formeze asemenea profesioniști.

1

Potrivit ConstructionWeekOnline, membrii juriului l-au descris pe concetățeanul nostru ca fiind deținător al unei experiențe multilaterale, gestionând cu pricepere diferitele proiecte ce i s-au încredințat în Europa și-n Emiratele Arabe Unite. În 2014, specialistul român s-a alăturat BK Golf pentru a lucra la diverse proiecte prestigioase din EAU, cum este și clădirea Operei din Dubai, cel mai mare oraș al Emiratelor.

Prin activitatea de peste hotare a unor asemenea români, țara noastră are doar de câștigat, ca renume. Într-o bună zi, ingineri precum Alin Epure vor avea de lucru din plin, la reconstrucția și dezvoltarea țării natale. Să avem mai multă încredere în noi, în potențialul nostru național!

3

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: www.mesagerulhunedorean.ro, www.constructionweekonline.com

Imagini: www.pmvlive.com, www.dubaiopera.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii