Noutăți

Pentagonul recunoaște că a urmărit și urmărește… OZN-uri

Intr-o declaratie furnizata exclusiv catre ziarul The New York Post, la sfarsitul lunii mai 2019, un purtator de cuvant al Departamentului Apararii a declarat ca o initiativa secreta a guvernului numita Programul de identificare a amenintarilor aerospatiale avansate (Advanced Aerospace Threat Identification Program – AATIP) de fapt „a urmarit cercetarea si investigarea fenomenelor aeriene neidentificate”.

In timp ce Departamentul Apararii al SUA declara nu demult ca a inchis proiectul AATIP in 2012, purtatorul sau de cuvant Christopher Sherwood a recunoscut ca departamentul investigheaza si acum observatiile privind aeronave neidentificate pretins extraterestre.

Iata deci ca Pentagonul a rostit in cele din urma cuvintele: „fenomene aeriene neidentificate” (Unidentified Aerial Phenomena – UAP), pe care le-a evitat intotdeauna atunci cand se discuta posibila existenta a OZN-urilor. In plus, el a recunoscut ca investigheaza rapoartele despre ele.

„Departamentul Apararii este preocupat in permanenta de asigurarea identificarii pozitive a tuturor aeronavelor din mediul nostru de operare, precum si de identificarea oricarei capacitati externe care ar putea reprezenta o amenintare pentru patrie”, a spus Sherwood.

„Departamentul va continua sa investigheze, prin proceduri normale, rapoartele despre aeronavele neidentificate intalnite de aviatorii militari americani pentru a asigura apararea patriei si protectia impotriva unor surprize strategice din partea adversarilor nostri”.

Nick Pope, un fost oficial britanic in domeniul apararii, care a investigat, sub acoperirea secretului, rapoartele OZN pentru guvernul britanic in anii 1990, a numit comentariile Departamentului Apararii „o revelatie bomba”.

Pope a afirmat: „Declaratiile oficiale anterioare au fost ambigue si au lasat usa deschisa posibilitatii ca AATIP sa fi fost preocupat, pur si sim-plu, exclusiv de amenintarile aviatice ale unor generatii viitoare de aeronave, rachete si drone – asa cum sustineau scepticii. Aceasta noua recunoastere clarifica faptul ca au studiat cu adevarat ceea ce publicul ar numi OZN-uri”.

Pope a mai remarcat, de asemenea, influenta britanica in aceasta declaratie, intrucat termenul „UAP” a fost folosit, pentru prima oara, chiar de el, in Ministerul Apararii al Regatului Unit, pentru a scapa de bagajul culturii pop care insotea termenul echivalent „OZN”.

Citește mai mult: Magazin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii