Noutăți

Pentagonul a derulat un program secret pentru cercetarea OZN-urilor

  •  
  •  
  •  

Adevarul.ro: Doar un număr restrâns de oficiali erau la curent cu acest program, ce a fost demarat în anul 2007 şi aparent terminat în anul 2012, deşi unele voci din cadrul Pentagonului au declarat pentru New York Times că programul se derulează în continuare.

În bugetul anual de peste 600 de miliarde de dolari al departamentului de Apărare, cele 22 de milioane destinate Identificării Avansate a Ameninţărilor Aerospaţiale erau aproape imposibil de găsit, fapt de altfel dorit de Pentagon.

Departamentul Apărării nu a recunoscut niciodată public existenţa acestui program, despre care a anunţat că a fost stopat în anul 2012, deşi susţinătorii acestuia afirmă că deşi finanţarea a fost oprită, programul rămâne activ. În ultimii cinci ani, conform oficialilor ce au făcut parte din acest program, aceştia au continuat să investigheze incidentele în care martorii susţin că au observat aşa numite obiecte zburătoare neidentificate, în paralel cu obligaţiile funcţiilor actuale.

Acest program ce a operat în umbră – şi părţi ale căruia rămân în continuare secrete, a fost demarat în anul 2007, finanţat iniţial la cererea expresă a fostului lider democrat Harry Reid, despre care cei de la The New York Times au afirmat că are o pasiune pentru astfel de fenomene spaţiale.

Majoritatea fondurilor destinate acestui program au ajuns la o companie de cercetare aerospaţială condusă de miliardarul Robert Bigelow, un apropiat al lui Harry Reid, ce în prezent colaborează cu NASA la dezvoltarea unor utilaje spaţiale.

În urmă cu câteva luni, în cadrul unui interviu la postul CBS, Robert Bigelow a declarat că el este „absolut convins” de existenţa extratereştrilor şi că O.Z.N.-urile au vizitat Pământul.

Programul desfăşurat de Pentagon împreună cu compania lui Bigelow a produs mai multe documente ce descriu obiecte zburătoare ce par a zbura cu viteze extrem de ridicate fără un sistem de propulsie clasic. Unul dintre incidentele studiate în cadrul acestui program s-a petrecut în anul 2004, atunci când doi piloţi ai marinei militare ce pilotau avioane de vânătoare F-18 au relatat prezenţa unui obiect oval luminos în apropierea oraşului San Diego.

Citeste mai mult: adev.ro/p130so


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Pentagonul a derulat un program secret pentru cercetarea OZN-urilor

  1. cetățeanul tulburat // 18 decembrie 2017 at 11:54 // Răspunde

    Da a făcut pentagonul această știre public… și e postat și film pe YouTube. Practic acum se dau de gol după ce ne-au ținut în beznă și în minciună decenii la rând… înseamnă că se schimbă paradigma pe planetă…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii