AIM radionica curs online

Noutăți

Pe surse: Juncker și Tusk i-au cerut lui Cioloș primirea unui NUMĂR MAI MARE DE IMIGRANȚI?

Surse politice au declarat pentru FLUX 24 că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Consiliului European, Donald Tusk, care au făcut o escală sâmbătă după amiază pe aeroportul Otopeni pentru o discuție cu premierul desemnat Dacian Cioloș și cel interimar Sorin Câmpeanu, au avut drept principal scop transmiterea unui mesaj special Bucureștiului: trebuie să își asume o cotă mai mare de refugiați, după refuzul oficial al Poloniei.

Cei doi ar fi vrut să se întâlnească și cu președintele Klaus Iohannis, dar acesta nu se afla în București.

Reacția lui Tusk și Juncker a venit după ce Polonia a anunțat sâmbătă că nu va mai primi cote de migranți după atentatele de la Paris.

Purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a postat sâmbătă un mesaj pe Twitter despre întâlnirea de la București dintre șeful executivului european, Jean-Claude Juncker, și premierul desemnat al României, Dacian Cioloș. „În drum spre summitul G20, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îl întâlnește pe Dacian Cioloș, premierul din România, continuând să lucreze îndeaproape pentru Europa”, a scris Mina Andreeva.

În schimb, Dacian Cioloș a declarat că discuția ar fi avut drept principal subiect programul său de guvernare.

După atentatele de vineri seară de la Paris, Polonia nu va putea respecta acordurile europene privind relocarea imigranților, a scris sâmbătă ministrul de externe polonez desemnat Konrad Szymanski, într-un prim semn că atentatele de vineri ar putea submina grav politica Uniunii Europene privind refugiații, transmite Reuters.

Într-un comentariu publicat pe portalul de știri (cu orientare de dreapta) Polityce.pl, Szymanski a declarat că viitorul guvern conservator polonez nu este de acord cu angajamentul asumat de fostul guvern de la Varșovia de a accepta să împartă povara relocării imigranților pe întreg teritoriul UE și că acum, „în fața evenimentelor tragice din Paris, nu vedem posibilitățile politice de a implementa (aceste acorduri)”, mai scrie FLUX 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Pe surse: Juncker și Tusk i-au cerut lui Cioloș primirea unui NUMĂR MAI MARE DE IMIGRANȚI?

  1. Acesti draci de lideri europeni vor a tuti costi creare haus in europa.
    Binenteles ca dansi sant doar marionete ca majoritatea politrucilor.

  2. Șoldea Vasile // 16 noiembrie 2015 at 13:50 // Răspunde

    Suntem țara de graniță cu Rusia și Ucraina și am fost obligați de UE să securizăm această graniță, pentru care am cheltuit o groază de bani. Urmare evenimentelor din Franța și alte locații, nu este cazul să primim emigranți ci să respectăm securizarea impusă. UE dacă dorește și este capabilă să monitorizeze emigrația s-o facă pe răspunderea sa. Noi nu glumim cu banii alocați securizării impuse tot de UE.

  3. daca tinerii care au strigat jos ponta s-ar fi gindit o clipa nu am fi ajuns in situatia de a avea un premier si guvern impus de ue si care va executa intocmai ordinele primite . ce greu l-am suportat pe base sa vedeti acum ce nenorociri vom suporta si cred ca vom ajunge sa avem si cote de cit aer sa respiram si cit sa mincamsau cita apa sa folosim. cidespre caldura si apa calda oricum ni s-a luat de mult. care ati vrut ue ati luato in b.o.t. ca nu mai dureaza mult si se va dizolva

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii