Noutăți

Pe 2 iunie vom vedea pe cerul nopții Luna Căpșună!

Pe 2 iunie luna se va alinia pe cerul nopții (la asfințit și căderea nopții) cu planeta Saturn și steaua Antares. Pământul va fi din nou martor al unei luni pline! În America de Nord, luna plină din iunie se numește Luna Căpșună!

2015-june-2-saturn-moon-antares-night-sky-chart
Luna
Căpșună se va vedea perfect cu ochiul liber și va rămâne mai mult sau mai puțin opusă soarelui, timp de câteva zile.

Luna plină din fiecare lună are un nume și un sens, datând din timpul amerindienilor, tribul Algonquin. Luna plină din iunie este numită Luna Căpșună, deoarece sezonul scurt în care pot fi recoltate căpșunile se întâmplă în iunie. Numele unice ale lunii pline au fost folosite pentru a identifica întreaga lună în care fiecare a avut loc.

7157760277_514e2e0713_bfoto: Luna Capsuna deasupra Los Angeles-ului

Cu toate acestea, căpșunile nu sunt originare din Europa. Din acest motiv în Europa această luna este numită simplu Luna Trandafir, datorită culorii sale.

În alte locuri se numește Luna Fierbinte pentru că este începutul sezonului de vară.

În India, cele mai multe festivaluri sunt sărbătorite în zilele de bun augur. Multe dintre festivalurile hinduse sunt celebrate în zilele cu luna plină, noaptea.

Lunile pline sunt, în general, o perioadă slabă pentru a efectua observații astronomice, deoarece sunt foarte luminoase și reflectă lumina soarelui.

Lunile pline sunt în mod tradițional asociate cu insomnia temporală (incapacitatea de a dormi), nebunia (de unde și termenul de lunatic) și diverse fenomene magice”. Psihologii au descoperit nu există dovezi puternice pentru efecte asupra comportamentului uman în jurul datei de luna plinaÎn numărul din 23 decembrie 2000 al British Medical Journal au fost  publicate două studii privind admiterea în spitalele din Anglia și Australia a persoanelor mușcate de câine. Studiul realizat de Bradford Royal Infirmary a constatat mușcăturilor de câine au fost de două ori mai frecvente în timpul unei luni pline. Toate acestea sunt relevante pentru canine, mai degrabă decât pentru comportamentul uman!

surse: www.hlntv.com, fullmoonphases.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Pe 2 iunie vom vedea pe cerul nopții Luna Căpșună!

  1. Am reușit să înregistrez pe lună plină anul trecut,câini urlă.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii