AIM radionica curs online

Noutăți

Patagotitan mayorum, cel mai mare animal care a existat vreodată pe Pământ. Ce dimensiuni avea?

Cel mai mare dinozaur descoperit până acum a trăit în urmă cu 101,6 milioane de ani în Patagonia, unde fosilele sale au început să fie descoperite din 2011. Denumit Patagotitan mayorum, dinozaurul a avut o înălțime de aproximativ 40 de metri și cântărea în jur de 70 de tone, ceea ce reprezintă cu 10 tone mai mult decât estimarea obținută pentru titularul precedent al acestui titlu de cel mai mare animal care a trăit vreodată pe Pământ, Titanosaurul gigantic Dreadnoughtus schrani.

“Când primele informații au fost făcute publice despre această descoperire, încă eram în plină cercetare. Am săpat mult pentru a ajunge la aceste oase care ne-au arătat de la o primă observație faptul că anumite trăsături nu corespundeau cu niciunui alt dinozaur și că avem în fața noastră o nouă specie, însă nu ne gândeam la acea vreme că putem vorbi chiar de cel mai mare animal care a cutreierat Pământul vreodată. De la momentul descoperirii oaselor s-au efectuat numeroase analize în laboratoarele de specialitate și astăzi putem spune deschis faptul că avem în fața noastră un gigant. Am găsit trei niveluri diferite cu oase în aceeași excavare, toate aparținând aceleiași specii. Mediul în care aceste oase au fost depuse și îngropate a fost o luncă inundabilă din apropierea localității La Flecha, provincia Chubut, Argentina”, a spus dr. José Luis Carballido, de la Muzeul Egidio Feruglio (MEF).

Studiul „A new giant titanosaur sheds light on body mass evolution among sauropod dinosaurs” a fost publicat în Proceedings of the Royal Society B din 9 august 2017.

patagotitan image_5121_2-Patagotitan-mayorum

sursa: http://www.sci-news.com/paleontology/patagotitan-mayorum-05121.html

traducere și adapteare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii