Noutăți

Pastilă electronică ingerabilă, ce poate fi controlată prin dispozitive wireless, creată de cercetătorii de la MIT

O capsulă electronică ce poate fi ingerată şi controlată prin dispozitive wireless a fost creată de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite, în cadrul unui program al cărui obiectiv vizează reducerea numărului de intervenţii chirurgicale, informează Press Association, citată de Agerpres.

Cercetătorii de la MIT sunt de părere că noul dispozitiv ar putea fi utilizat pentru a transporta medicamente în corpurile pacienţilor diagnosticaţi cu o varietate largă de boli ce necesită tratament pe durată îndelungată, în special pentru persoanele care au nevoie de doze stricte şi regulate.

Noua pastilă, realizată cu o imprimantă 3D, poate fi controlată din exterior prin Bluetooth şi ar putea fi modernizată în viitor pentru a detecta infecţii şi reacţii alergice.

“Sistemul nostru oferă o monitorizare atentă şi tratament, prin care un semnal contribuie la ghidarea livrării unui medicament sau la ajustarea dozei unui medicament”, a explicat profesorul Giovanni Traverso, coautor al acestui studiu, publicat în revista Advanced Materials Technologies.

Oamenii de ştiinţă cred, de asemenea, că noul dispozitiv ar putea să funcţioneze foarte bine şi în colaborare cu alte dispozitive medicale şi implanturi, cu scopul de a transmite informaţii pe smartphone-ul pacientului sau al medicului acestuia.

Capsula se dizolvă când substanţa activă este consumată, permiţând deschiderea unor braţe minuscule ce o fixează în stomac timp de o lună, înainte de a începe să se descompună şi să părăsească organismul prin tractul digestiv.

Coordonatorul studiului, profesorul Yong Lin Kong, a spus că raza limitată de conectivitate a acestui dispozitiv reprezintă o îmbunătăţire dezirabilă a securităţii.

“Limitarea puterii acestui semnal wireless la spaţiul fizic al trupului pacientului poate să protejeze dispozitivul de conexiuni nedorite, asigurând o izolare fizică necesară pentru a obţine o securitate suplimentară şi protejarea intimităţii”, a adăugat el.

Pentru moment, o mică materie cu oxid de argint alimentează dispozitivul, însă cercetătorii de la MIT explorează şi alte posibilităţi, precum folosirea unor antene externe şi chiar utilizarea acidului gastric din stomac.

Aceeaşi echipă a avut şi alte tentative de a crea o pastilă electronică ingerabilă. În 2016, cercetătorii au realizat o capsulă în formă de stea, cu şase braţe, care era capabilă să se desfacă în manieră independentă.

Oamenii de ştiinţă speră că oamenii vor putea să testeze senzori ingerabili în următorii doi ani. (Știre AGERPRES)

Sursa foto: news.mit.edu / Agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Pastilă electronică ingerabilă, ce poate fi controlată prin dispozitive wireless, creată de cercetătorii de la MIT

  1. Interesant, parca ma vad la 80 de ani… guvernu imi da pensia, iar pensia se duce automat pe creditul care platise pastilele venite prin posta de la un dispozitiv care decide ce am rau in sistem din cauza ca nu am mancat bine fiindca nu imi ajungeau banii.

  2. Nu e bine deloc sa faci asa ceva..Un hacker se poate connecta prin wireless si omora un om… nu mi-aș pune viata in pastila aia..

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii