Noutăți

Pasta de dinți care înlocuiește dentistul!

A fost inventată o pastă de dinți, care poate “repara” rapid și perfect, cavitățile mici, fără a necesita intervenția unui dentist.

Pasta dentară descoperită în Japonia, ar putea revoluționa tratamentul leziunilor mici, spune studiul publicat în revista Nature de Dr. Kazue Yamagishi, de la Institutul dentar FAP din Tokyo.

need-toothpasteCariile se tratează în mod normal prin îndepărtarea părții afectate, apoi umplerea găurii cu o rășină sau aliaj metalic. Acest lucru este mai puțin ideal, deoarece o bună parte din dintele sănătos trebuie să fie eliminată pentru a face umpluturile necesare.

Dr. Yamagishi și colegii săi au cerceat și produs o pastă albă cristalină de hidroxiapatită modificată, care este structural similară cu email-ul natural.

indexUn microscop electronic a arătat că smalțul natural și cel artificial (noua pastă de dinți) s-au integrat la fel, ca și cum acestea ar fi fost aceeași substanță. Se pare că pasta poate repara cavitățile mici în 15 minute.

Singura problemă care încă impiedică folosirea pe scară largă a acestei paste de dinți, este faptul că are o aciditate puternică și cauzează inflamația, dacă se ating prea mult gingiile.

Cercetătorii japonezi, fac parte dintr-o serie de echipe din întreaga lume care investighează modalitățile de reparare a cariilor dentare care nu necesită foraj.

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: telegraph.co.uk, bbc.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii