Noutăți

Păsările din antichitate și-au înlocuit dinții ca niște crocodilieni vii

  •  
  •  
  •  

Paleontologii au știut că păsările dințate au trăit în Mesozoic de la descoperirea iconicului Archeopteryx în secolul al XIX-lea.

De asemenea, au descoperit că aceste păsări și-au înlocuit dinții similar ca unele reptile, dar examinarea detaliată a procesului de înlocuire a dinților a fost limitată.

Într-o nouă lucrare publicată în Scientific Reports, studenții rezidenți la Muzeul de istorie naturală Dinosaur Institute din Los Angeles County, Becky Wu, împreună cu o echipă internațională de cercetători de la NHMLAC, au folosit imagistica µCT pentru a obține prima privire detaliată la model de înlocuire a dinților a trei păsări Cretacice dispărute recent descoperite din Brazilia.

Cercetătorii au descoperit un model alternativ de înlocuire a dinților, similar cu modelul găsit la alți dinozauri și crocodilieni.

Chiar dacă strămoșii crocodilienilor și dinozaurilor s-au despărțit cu milioane de ani înainte de apariția oricărui grup, crocodilienii sunt în prezent singurii care trăiesc cu dinții apropiați față de păsări.

Rezultatele studiului implică faptul că controalele genetice pentru înlocuirea dinților au supraviețuit acestei scindări, notează science daily.

Crocodilienii și păsările stau pe cele două capete ale unui arbore genealogic divers și conectat, dar similitudinea înlocuirii dinților sugerează că mecanismele genetice din spatele acestui proces ar putea avea o origine mai profundă în acel arbore.

Avem încă nevoie de mai multe date pentru a ne umple golurile de cunoștințe , inclusiv date despre strămoșii și rudele crocodilienilor și dinozaurilor și date despre descendenții mai apropiați de păsări.

Autorii acestui articol sunt afiliați Muzeului de Istorie Naturală din Los Angeles County, Los Angeles, CA, SUA. Universitatea din California de Sud, Los Angeles, CA, SUA. Museu de Paleontologia de Marília, Marília, São Paulo, Brazilia. Museo Argentino Ciencias Naturales, Buenos Aires, Argentina.

Material furnizat de Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii