Noutăți

Particule magnetice rezultate din poluarea mediului au fost găsite în creierul uman. Sunt milioane per gram de țesut cerebral…

Nanoparticulele toxice provenite de la poluarea aerului au fost găsite integrate în țesutul cerebral al oamenilor. Particulele erau de mult cunoscute ca fiind prezente în creierul nostru, dar cercetătorii au presupus că trupurile noastre le-au produs în mod natural. Acum, un studiu realizat de cercetatorii britanici a constatat ca acestea sunt rezultatul direct al aerului poluat. Potrivit celor de la Lancaster University, care au examinat țesuturile cerebrale de la 37 de persoane din Manchester, Anglia și Mexico City, Mexic, fiecare dintre acestea conținea particule de oxid de fier, numit magnetit, din abundență.

“Vorbim despre milioane de particule de magnetit per gram de țesut de creier. Este uluitor. Aceste particule sunt peste tot, iar oamenii sunt expuși la ele fără să realizeze acest lucru“, susține Barbara Maher, principala autoare a studiului.

Următorul pas ar fi înțelegerea provenienței particulelor. Potrivit cercetării, echipa a analizat particulele din zonele frontale ale creierului, unde a găsit două tipuri de magnetiți în țesut: rotunzi și cristale unghiulare, primele fiind de 100 de ori mai multe.

“Formele de cristal sunt mai susceptibile de a avea o sursă naturală, cum ar fi fierul din celulele corpului. Însă, particulele rotunde provin în mod normal din topirea fierului la temperaturi ridicate, ceea ce se întâmplă când arde combustibilul”, explică Clare Wilson pentru New Scientist.

Mai mult decât atât, Maher spune ca a găsit, de asemenea, particule de metale precum platina, care se găsesc foarte rar în mod natural în organism, dar se găsesc în multe emisii din atmosferă. Dacă studiul va fi confirmat și de alte cercetări, atunci am putea avea o idee mult mai bună cu privire la modul de declanșare a afecțiunilor neurologice, acești oxizi de fier fiind toxici pentru creier deoarece produc radicali liberi.

sursa: http://www.sciencealert.com/magnetic-particles-from-pollution-have-been-found-in-human-brainse

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii