Noutăți

Parșivitatea Statului Suedez – primește cu brațele deschise imigranții fără acte, dar refuză să-i acorde azil politic unei tinere actrițe iraniene convertită la creștinism, cu viză de muncă în țara nordică!

 •  
 •  
 •  

Aideen Strandsson este o actriță iraniană care, în taină, s-a convertit la creștinism în țara natală și apoi a ajuns în Suedia cu o viză de muncă de trei ani. În statul nordic, tânăra a fost botezată în public și a luat un nume suedez. Astăzi, din cauza convertirii sale, ea riscă să i se aplice, în țara sa natală, predominant musulmană, sancțiuni ce pot ajunge până la pedeapsa cu moartea (pentru apostazie).

Evident, pentru a evita persecuțiile care o așteaptă acasă, Aideen Strandsson a solicitat azil în Suedia. Nici nu își imagina că aceeași Suedie, binecunoscută pentru „generozitatea” și îngăduința manifestate la primirea fără restricții a feluriților imigranți proveniți în Africa sau din Orientul Apropiat, îi va refuza solicitatarea. Și totuși așa s-a întâmplat!

b

Potrivit visegradpost.com, până acum au fost respinse toate cererile formulate de către Aideen Strandsson, motivul invocat fiind că actul prin care tânăra s-a convertit la creștinism a fost o chestiune de alegere personală și că, odată ajunsă în Iran,  nu va trebui să se confrunte „decât” cu șase luni de închisoare.

Chiar și așa de-ar fi, condițiile de detenție din Iran sunt deosebit de dure, pentru cei care au renunțat la religia islamică de stat! În același timp, ministrul de Interne al Suediei, Morgan Johansson, a declarat, conform aceleiași surse, că nu trebuie refuzată cetățenia suedeză acelor luptători ai Statului Islamic ce ar dori să revină în Suedia.

În schimb, atunci când liderii maghiari au fost informați despre atitudinea bizară a autorităților suedeze, ei au anunțat, în mod public, prin vocea viceprim-ministrului Zsolt Semjén, că Ungaria este dispusă să îi acorde azil politic lui Aideen Strandsson.

Guvernul maghiar al lui Viktor Orbán și-a afirmat, și în trecut, dorința de a-i proteja creștinii din întreaga lume aflați sub prigoană în statele de origine. Recenta declarație este o nouă dovadă a spiritului independent al Ungariei. După cum se știe, grupul de la Visegrád, din care face parte și statul maghiar, se află într-o opoziție frontală, nedisimulată, cu Uniunea Europeană, în ceea ce privește problema cotelor de migrație stabilite pentru toate țările membre ale UE.

c

Sursa: visegradpost.com, canadafreepress.com

Text: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Parșivitatea Statului Suedez – primește cu brațele deschise imigranții fără acte, dar refuză să-i acorde azil politic unei tinere actrițe iraniene convertită la creștinism, cu viză de muncă în țara nordică!

 1. Cand citesc astfel de stiri ma cuprinde un sentiment ciudat de multumirea cu gandul la nordici ca in anii urmatori nu vor mai exista … Cu toate ca pana mai ieri ma gandeam la ei ca la super oameni, tari de vis in care sa traiesti…societatea ideala, azi opinia mi s-a schimbat radical pentru lasitatea lor cu privire la invazia pe care o accepta fara sa faca nimic. Cred ca merita sa devina minoritari in tarilor lor si abia atunci sa inteleaga ce rau si-au facut …daca o mai avea cine. Si asta e valabila in toate tarile care au facut la fel … merita cu varf si indesat. Noapte buna, Scandinavia!

 2. N-are nevoie de azil politic. O cer de nevasta. Sa vina in Romania.

 3. Parsivitatea, dar si prostia si ironia…sortii.
  https://www.youtube.com/watch?v=MuYIEIXip6g

 4. Problema mare nu este neaparat de religie, este de nationalitate, persoana in cauza vine din IRAn, o tara careia acum i se aplica acelasi tratament ca si ROMANIAEI in anii 80 – 90; “tigani, analfabeti,…, in general prostii satului”.
  Nimic nou sub soare.

  Epidemie de BOIA LUCIAN.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii