Noutăți

Românii din Serbia: Nu vom avea dreptul la cetățenia română. Parlamentul României ne-a refuzat acest drept!

Este strigător la cer ce au făcut pigmeii României în 25 de ani de când, împotriva legilor firii, infectează Parlamentul acestei țări cu prezența lor. Pentru că, potrivit legilor pe care le-au votat, mai ușor își va lua cetățenia română un evreu sau un ungur decât un etnic român din Basarabia, Ucraina sau Serbia.

Mai nou, deputații noștri, ăia care sunt frați de cruce cu toți infractorii arestați de DNA, au respins un proiect de lege care ușurează primirea cetățeniei române de către românii din Serbia. Iată ce ne spune comunitatea românilor din Serbia:

“NU VOM AVEA DREPTUL LA CETĂȚENIA ROMÂNĂ. PARLAMENTUL ROMÂNIEI NE-A REFUZAT ACEST DREPT!

Camera Deputaţilor, prin votul majoritar, a respins completarea Legii cetăţeniei cu 264 voturi împotrivă. Prin această modificare, românii din Serbia ar avea drept la cetăţenia română, însă Parlamentul României a decis că nu va fi aşa, refuzându-ne acest drept.

În Serbia, toate minorităţile beneficiază la dreptul de a avea cetăţenie a statutului de origine, în afară de rromi şi români. Primii neavând Patria Mamă, cei de ai doilea respinşi de Camera Deputaţilor a României.

Eugen Tomac, în urma votului negativ, a declarat la tribuna Camerei Deputaţilor: „Tocmai aţi respins o lege prin care statul român putea acorda cetăţenia română mult mai uşor românilor din Transnistria, Serbia şi din alte state, români care nu au fost niciodată cetăţeni ai statului român, dar care îşi doresc acest lucru astăzi”.

Pentru site-ul CRS, domnul Tomac a declarat: „Voi reveni cu o nouă lege și voi insista până când vom obține acest drept natural al românilor care sunt uitați de ţară!”

Numărul românilor din Serbia, pe an ce trece este tot mai mic. Cetăţenia română ar fi un instrument excelent pentru păstrarea identităţii naţionale a românilor din întreaga Serbie.

Alte state au reglementat această problematică legislativă cu ani în urmă, iar românii din Serbia au aşteptat acelaşi lucru şi din partea României, dar nu a fost să fie.

Cel puţin ciudată este situaţia în care românii bănăţeni au tot dreptul legal de a primi cetăţenia maghiară, legislaţia Serbiei şi a Ungariei permiţându-le acest lucru, dar fiind români, nu avem dreptul la cetăţenia română” (http://www.comunitatea-romanilor.org.rs/2015/04/nu-vom-avea-dreptul-la-cetatenia-romana/)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Românii din Serbia: Nu vom avea dreptul la cetățenia română. Parlamentul României ne-a refuzat acest drept!

  1. Gabriel Dumitrache // 25 mai 2015 at 20:50 // Răspunde

    Am sa ma repet ! Romania are nevoie de alti oamenii politici ! Are nevoie de LEGEA LUSTRATIEI ! Cei care au fost parlamentari , chiar si numai o zi , in anii de dupa 1989 , sa nu mai aiba voie sa candideze la alegerile din 2016 ! Ei trebuiesc acuzati de subminarea interesului national ! Valabil si pentru rudele de gradul I si II . Adica sa nu fie inlocuiti de progeniturile lor !

  2. Sunt uluit de cati tradatori de tara sunt in parlament.Cum e posibil, sa existe atatea cozi de topor? Cum e posibil sa ma duc sa votez pentru cele 2 alegeri? Sa votez ce? Oameni buni, singura noastra sansa de a scapa de acesti politruci, bolsevici, este de a iesi in strada cu sutele de mii si de a cere
    schimbarea Costitutiei cu Constitutia Cetateneasca a Grupului Pentru Romania.S-a instalat o lasitate bolnava, o ignoranta oarba, fata de adevaratele probleme, in mentalul nostru colectiv. E timpul sa ne trezim!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii