Noutăți

Părintele Savatie Baștovoi: Ce se întîmplă acum la Chișinău e un scenariu pentru UNIRE regizat afară

 •  
 •  
 •  

Rusia a cedat Chișinăul în schimbul Transnistriei. Totul este hotărît, doar că nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru o Moldova devastată.

“Cel mai important detaliu pe ziua de azi din Chișinău: protestatarii au alungat poliția acasă, iar ordinea a fost asigurată de o mie de veterani ai războiului pe Nistru, în frunte cu un general de război. Pentru prima dată, de la protestele din Chișinău au lipsit provocările și provocatorii despre care au profețit comentatorii plătiți. Veteranii motivând decizia lor de a asigura singuri protecția prin faptul că provocatorii provin din rândurile poliției. Zeci de mii de oameni (după unii 100.000) de toate culorile politice au mărșăluit fără poliție, fără nici un incident. Poliția a fost, cel puțin în piață, abolită. Președenția nu răspunde la telefon, la fel și Guvernul a dispărut. Puterea e în mâna poporului și treaba se îngroașă. Nu este nimeni la Bruxeles sau la Washington să dea un telefon unde trebuie ca să nu se ajungă la ceva rău?”, scrie părintele Baștovoi, unul dintre cei mai apreciați preoți ai Bisericii Ortodoxe, citat de Active News

“Ceea ce se întîmplă acum la Chișinău e un scenariu pentru unire regizat afară”, mai spune părintele Boștovoi.
“Republica Moldova e pe butuci, e ca o mașină găsită dimineața cu roțile furate, așa cum își găsesc tot mai mulți moldoveni mașinile dimineața în Chișinău. Cineva încearcă să împingă mașina fără roți Rusiei și e indignat că Rusia nu o vrea. Să o ia cine vrea, cine are nevoie.
După declanșarea nebuniei din Ucraina, Rusia nu a mai comentat declarațiile de unire de la Chișinău, nu a comentat nici declarațiile lui Băsescu, nu a mai comentat nimic în legătură cu Moldova, oricît de tare și-ar fi dorit asta cei obișnuiți să jongleze cu binomul ”Rusia-Occident.
Rusia are mari probleme la nivel mondial, iar noi sîntem o problemă înghețată. Rusia a cedat Chișinăul în schimbul Transnistriei. Totul este hotărît, doar că nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru o Moldova devastată. Această responsabilitate va reveni României.
Desigur, o parte din oamenii din piață se tem de unire în virtutea temerilor din anii 90, cum că românii le vor lua apartamentele și îi vor alunga în Rusia. Oamenii se tem unii de alții, mai bine zis de fantomele propagandei.”

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

10 Comments on Părintele Savatie Baștovoi: Ce se întîmplă acum la Chișinău e un scenariu pentru UNIRE regizat afară

 1. Parinte,o Lacrima pe Obrazul Romaniei-Lacrima Basarabiei…

 2. Nu stiu dc am impresia k ni se da Moldova ,dar in schimb ni se va lua Transilvania. Desigur,asta doar dak noi vom permite!!!FORTA DACIA MARE SI UNITA!!!

 3. Din pacate, daca acest scenariu va fi regizat (Transilvania vs Moldova) nu stiu cine va putea sa-i faca fata…armata nu mai avem, serviciile sunt ale “altora” nu ale noastre, politia este in stare de soc iar jandarmeria este doar un corp de garda pentru …politicieni ! Deci, cine, “boporul”…? Cu ce ? Cu “pieptul” gol in cazul unui “razboi civil”…? Regia va fi una simpla, la fel ca in Cipru, la fel ca in Yugoslavia si mai nou, la fel ca in Ucraina. Si colac peste pupaza, cei care sunt asa zisi politicieni, in afara faptului ca nu fac nimic pentru tara dar fac totul pentru ei, fac “galceava” pentru circul maxim oferit din plin populatiei pentru “relaxarea prostilor” si …atat ! Si sa nu “uitam” : Nota de plata pentru acesti 25 de ani pierduti o va plati tot …poporul !

  • Roger Sibingo Euterra // 26 ianuarie 2016 at 16:00 // Răspunde

   Nu te teme de asa ceva, ca toate scrierile istorice dovedesc (si cele unguresti ) ca Transilvania a fost locuita cand au venit maghiarii si la ora actuala traiesc doar (aprox.) 1 milion de unguri in Romania (majoritatea in Transilvania).
   Teoria “Rösler”a fost doar o nascocire pentru intarirea imperiului Austro-ungar care a fost combatuta de istoricii vremii de la Berlin si pana la Budapesta. E doar ca un pom in fata padurii
   Nu mai crede in teoriile conspirative, ca Romania este stat NATO si face parte din U.E.

 4. Sunteti ori inconstienti, ori provocatori prin comentariile legate de Transilvania cand in articol este vorba despre TRANSNISTRIA.

  • Irina Radulescu // 15 februarie 2016 at 14:42 // Răspunde

   In sfarsit, va felicit ca macar dvs. stiti sa CITITI.
   Ma obisnuisem ca multi nu au habar sa SCRIE in limba romana, desii au ani de scoli (chiar facultati) in Romania…
   TRNASNISTRIA, si nu Transilvania 🙂 !
   Transnistria fiind deja plina de rusi, inarmati – “armata la greu”, ce sa facem cu ea? Ce fac acuma Ucrainienii?
   Dar Basarabia este a ROMANILOR, si sunt ROMANI (NU altceva, decat ROMANI !)
   Dumnezeu sa fie laudat pentru ca s-a indurat ca aceste suflete sa se realipeasca!
   Emigranti arabi/musulmani putem primi, dar pe fratii nostri secatuiti nu-i putem primi ???

 5. Roger Sibingo Euterra // 26 ianuarie 2016 at 15:49 // Răspunde

  Nu poate avea parintele dreptate, atata timp cat dodon vrea integrarea R.M. in Uniunea vamala, atata timp cat Usatai ca si dodon sunt pe fata slugile kremlinului, iar nastase a renuntat la integrarea europeana a R.M. Propaganda pro- rusa a reusit ca sa spele creierele moldovenilor si parintele vorbeste de protestele pentru unire. Este o absurditate don´´parinte.
  Daca moldovenii vor reunificarea cu Romania ei trebuie sa o ceara la demonstratiile stradale (dar n-am auzit nimic la demonstratiile din ultimile zile) si sa faca Referendum, fiindca nu vor fii refuzati. Reunificarea se face din interiorul R.M. spre Romania si U.E. , nicidecum invers, ca sa numeasca pro-rusii amestec in treburile interne. “””Pica para malaiata in gura lui notofleata”””.

 6. politica proasta dusa de snegur a facut sa fie varsarea de sange, transnistria cerea zona vamala independenta in componenta rep.moldova, si la moment ce se face unirea cu romania sa faca un referendum si populatia sa hotarasca…pe smirnov lau prins si adus la chisinau si a fost tinut in subsol 4 luni, apoi iau dat drumul,, si sa dus sa conduca ,,razboiul,, mai departe…, daca le dadea zona libera transnistriei – la moment ce rep. moldova lua cursul spre eurointegrare, sigur si transnistria se alatura…, o mare vina are si conducerea romaniei, ca basarabenilor nu li sa intors cetatenia romana, detinuta din bunici si parinti- ci ni sa vandut, si astazi o vand…cu kiliman de la sectorul 1 , cu hotaririle date de el ca numai avocatii sasi transcrie actele./ si totul pe bani multi/… daca astazi 50 plus unul dintre cetatenii rep. moldova erau cu acte romanesti, un referendum si se rezolva problema… cred ca iarasi vor muri oameni, ca cuiva ii convine sa se omoare crestinii intre ei..iar vor fi albi, si rosii…

 7. Irina Radulescu // 15 februarie 2016 at 14:52 // Răspunde

  Doar o *mica* observatie:
  Asa “slabita” cum ea, Basarabia, “vai, NU-i trebuie Rusiei, ca zona de influenta!” ???
  Pai, la ce i-ar trebui? Deja pro-rusii din Basarabia au supt TOT ce au putut din aceasta zona; da?!
  Acuma, tot ce le mai trebuie este sa se poate plimba NESTINGHERITI pe teritoriul Romaniei, inclisiv si mai ales la “portile” Deveselu-lui 🙁
  Daca se teme cineva de “a-si pierde apartamentul” (?) din Basarabia, si a fi trimis in Rusia (!), cu bocceluta frumos impachetata, sunt tocmai acei pro-rusi… Este un element de SIGURANTA elementara, zic eu !?! Ehe, he…!

 8. Pai sigur…avem de toate in Romania , ne mai lipseau vreo 2-3 milioane de frati rusificati sa inlocuiasca cele 5 milioane plecate din tara. De racheti aveam nevoie ca de curve si betivi ne descurcam.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii