Noutăți

Pare incredibil – Legătura neobișnuită de prietenie dintre un scafandru și un pește durează de… 25 de ani (video)

  •  
  •  
  •  

Tateyama Bay este locul de întâlnire a doi prieteni foarte vechi. Scafandrul local Hiroyuki Arakawa și peștele buzat pe nume Yoriko se întâlnesc în apele limpezi din prefectura Chiba, Japonia, de mai bine de 25 de ani. Peștele uriaș vine ori de câte ori Arakawa îl „sună” lovind cu ajutorul unui ciocan o bucată de metal aflată în apă. Relația lor a devenit o atracție turistică în sine, oamenii îi solicită sesiuni de scufundări lui Hiroyuki doar pentru a vedea cu ochii lor imposibila legătură de prietenie dintre cei doi.

yoriko-and-hiroyuki-friendship2-600x450

Unii dintre biologi spun că un pește nu poate avea sentimente sau ține minte lucruri, oameni, Yoriko fiind atras doar de sunetul loviturii de ciocan care pentru acesta poate fi asociat cu o gustare gratuită. Hiroyuki este însă de altă părere. Bărbatul crede cu tărie în faptul că există o legătură între el și Yoriko, iar cei 25 de ani sunt mărturia vie a acestui lucru cu adevărat uimitor.

yoriko-and-hiroyuki-friendship3-600x399

Pestele buzat este cel mai mare membru al familiei Labridae, masculii ajung și la 2 metri lungime. Au buzele groase iar capul este prevăzut cu o proeminență care se dezvoltă pe măsură ce peștele înaintează în vârstă. Este un prădător, hrănindu-se în special cu moluște și crustacee.

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Pare incredibil – Legătura neobișnuită de prietenie dintre un scafandru și un pește durează de… 25 de ani (video)

  1. Pai studii foarte recente arata ca specii de pesti foarte mici, inca, pot recunoaste chipurile umane! Si cum se explica de ce Yoriko ar fi singurul peste atras de sunetul respectiv?
    Imi place nespus acest scafandru! Si imi plac vegetarienii… 🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii