Noutăți

Pare incredibil – În 2016, cartea lui Hitler – “Mein Kampf” – s-a vândut în aproape 300.000 de exemplare. Află în ce țări…

Hitler și-a scris cartea în 1923, pe când se afla încarcerat în închisoarea Landsberg, după o încercare eșuată de a răsturna guvernul. El a conceput cea de-a doua parte a cărții la refugiul său alpin din apropiere de Berchtesgaden. „Mein Kampf” a devenit un bestseller în 1933, după ce Adolf Hitler a ajuns cancelar. Până la 1945, cartea s-a vândut 45 de milioane de exemplare și a fost tradusă în optsprezece limbi.

***

În urmă cu un an a avut loc prima publicare în limba germană a cărții „Mein Kampf”, după 70 de ani. „Mein Kampf” („Lupta mea”) constituie, potrivit unui articol recent publicat de către Euronews, un tratat politic pe jumătate autobiografic al lui Adolf Hitler și „fundamentul gândirii ideologice naziste”.  De atunci și până acum cartea a fost publicată în șase ediții, editorul său fiind copleșit de către cererea surprinzător de mare.

Editorul german al cărții spune că până în prezent au fost vândute 85.000 de exemplare ale controversatei lucrări. Potrivit sursei mai sus precizate, creșterea vânzărilor vine într-un moment de creștere fără precedent a susținerii populare pentru partidele de extremă dreaptă din opoziția germană, pe fondul unui șir de atacuri teroriste islamiste și a tensiunilor cauzate de către sosirea refugiaților. Volumul lui Hitler a fost, inițial, interzis de către aliați, după victoria lor în Cel de-al Doilea Război Mondial. Drepturile de autor asupra textului lui Hitler au fost deținute vreme de 70 de ani de către autoritatea federală bavareză.

Însă, în luna ianuarie a anului trecut, conținutul cărții a ieșit de sub incidența drepturilor de autor, astfel că „Mein Kampf” a putut fi publicată din nou de către doritori, în țara landurilor. Noua variantă a textului include multiple secțiuni explicative și mai mult de 3000 de adnotări istorice, într-o încercare de a-l face propice studiului istoric, fără a efectua propagandă nazistă.

Cererea crescută pentru cartea lui Hitler a provocat o surpriză. Institutul de Istorie Contemporană din Münich, responsabil de republicarea textului, a declarat că a trebuit să tipărească o a șasea ediție a cărții, în ultimul an, după ce inițial urmărise imprimarea a numai 4000 de exemplare.

a

Din datele colectate de către institutul istoric menționat reiese că publicul interesat de acest volum este format, în majoritate, din „cititori interesați de istorie și politică, precum și profesioniști din domeniul învățământului”.  A. Wirsching, director la Institutul de Istorie Contemporană din München declară: „Se pare că teama că această republicare ar promova ideologia lui Hitler este nefondată”.

Germania a interzis în mod frecvent grupările neo-naziste, lucru care s-a întâmplat cel mai recent în martie 2016. Nouă grupări au fost interzise începând cu 2012, potrivit „New York Times”. Versiunea originală a cărții lui Hitler e disponibilă pentru cumpărători doar în magazinele de antichități sau la librăriile on-line.

La rândul său, informează Euronews, cotidianul italian de centru-dreapta „Il Giornale”, cu sediul în nordul Italiei, a intrat sub tirul criticilor în luna noiembrie a anului trecut, după ce a distribuit o ediție a „Mein Kampf”, ca supliment la ziar, într-un tiraj de 200.000 de exemplare. În orașul Milano, se remarcă o renaștere a politicii de extremă-dreapta sub forma ideilor promovate de către Liga Nordului.

De la 1 ianuarie 2016, cartea lui Hitler  a devenit, conform legii, liberă de drepturi de autor. Asta înseamnă că oricine o poate publica…

 

c

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: www.euronews.com

Imagini: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Pare incredibil – În 2016, cartea lui Hitler – “Mein Kampf” – s-a vândut în aproape 300.000 de exemplare. Află în ce țări…

 1. Exista multe minciuni si manipulare in legatura cu Hitler. “Dracul” nu a fost asa de negru pe cat il prezinta propaganda MAFIEI jhidano-sionista-masonica-satanista. Nici cauzele si adevaratii declansatori ai razboiului nu sunt prezentati in spiritul adevarului. Acum, “propaganda” vrea sa faca cam acelasi joc si cu Putin.

 2. … iar la urmă, autorul-dictator îi mulţumeşte lui Dietrich Eckart – inspiratorul!!!

 3. Manuel Transmission // 11 ianuarie 2017 at 3:55 // Răspunde

  Faceti-va timp si urmariti documentarele astea:
  1. Adolf Hitler, The Greatest Story Never Told
  http://thegreateststorynevertold.tv/#gallery

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLo0ThsDnveH5nv5TNviBrGTX9P6IrYfIe

  2. Hellstorm: The Death of Nazi Germany, 1944-1947
  http://www.hellstormdocumentary.com/

  https://www.youtube.com/watch?v=FUt-yxJODxI

 4. KAMENNAIATUNGUSKA // 23 noiembrie 2017 at 14:47 // Răspunde

  Istoria ce ni s-a predat noua este cea mai jalnica dovada de minte redusa la cea exista in farfurie- ochelari de cal- nu cumva sa nu ne uitam lateral!
  merita sa cititi aceste pagini:
  http://secretelezeilor.wordpress.com/2012/09/08/hitler-mesia-sau-antihrist/

  http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/07/18/istoria-asa-cum-nu-o-stim-cum-incep-razboaiele-mondiale-4590

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii