Noutăți

Paradoxul Fermi: De ce nu avem contacte oficiale cu civilizațiile extratrestre? Poate fi privit Pământul ca o mare “grădină zoologică” studiată de alte civilizații?

În 1950, fizicianul Enrico Fermi a ridicat o întrebare foarte importantă… Pe baza numărului de galaxii pe care le știm că există, a stelelor care sunt în interiorul acelor galaxii și a planetelor care ar putea orbita în jurul acestor stele, potrivit acestuia ar fi imposibil să nu existe viața extraterestră în univers, civilizații mult mai avansate decât a noastră, cu un decalaj tehnologic de milioane de ani. De aceea, renumitul om de știință se întreba: de ce nu îi cunoaștem?

Întrebarea, cunoscută sub numele de Paradoxul Fermi, a generat o mulțime de ipoteze, iar una dintre cele mai interesante dintre acestea vorbește despre  Terra ca o… grădină zoologică. Ipoteza grădinii zoologice a fost creată în 1973 de către radio-astronomul John Ball. Acesta a susținut că aceste civilizații extraterestre, mai avansate decât a noastrăar evita contactul direct, studiind Pământul ca pe o mare “grădină zoologică”, unde pot să ne monitorizeze activitatea fără a ne deranja.

Acest lucru are sens atunci când considerăm că viața ar fi evoluat și a progresat într-un ritm mult mai rapid pe alte planete din galaxia noastră. Ritmul în care umanitatea a progresat în ultimii 100 de ani ne arată la ce nivel de dezvoltare ar putea fi o potenţială civilizaţie extraterestră care a evoluat timp de 100 de milioane de ani sau mai mult!!! Dacă această ipoteză este corectă, atunci s-ar putea să existe civilizații extraterestre atât de avansate în comparaţie cu civilizaţia noastră, încât acestea, pur şi simplu, nu sunt interesate de un contact cu noi.

John Ball încearcă să explice acest lucru arătând că atitudinea civilizaţiilor extraterestre avansate faţă de noi poate fi comparabilă cu cea pe care noi o avem faţă de creaturile mai puţin inteligente de pe Pământ. Această concepţie ne reaminteşte de celebrul fizician Stephen Hawking care a avertizat că unele civilizaţii extraterestre ar putea fi periculoase pentru omenire, deoarece s-ar putea afla în căutare de planete pe care să le exploateze și să le colonizeze. Mai există şi alte ipoteze în legătură cu Paradoxul lui Fermi, cum ar fi cea care susţine că viața extraterestră există, dar că este foarte primitivă sau ipoteza că au existat civilizaţii extraterestre, dar între timp acestea au dispărut.

sursa: http://www.sciencealert.com/the-zoo-hypothesis-are-aliens-avoiding-earth

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Vizionează mai jos două emisiuni interesante despre VIZITATORII DIN SPAȚIU:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Paradoxul Fermi: De ce nu avem contacte oficiale cu civilizațiile extratrestre? Poate fi privit Pământul ca o mare “grădină zoologică” studiată de alte civilizații?

 1. cetățeanul tulburat // 19 noiembrie 2017 at 16:43 // Răspunde

  Hawking e doar un handicapat care face jocurile globaliștilor…La câte zeci de mii de apariții au fost în ultimul secol, teoria lui nu poate fi băgată în seamă… ca dovadă noi trăim în sistemul capitalist al exploatării omului de către om…
  Da, suntem monitorizați …Am descoperit bomba nucleară și suntem în stare să ne tăiem craca de sub picioare!

 2. pentru ca extraterestrii nu exista….

 3. Stefan Andrei // 20 noiembrie 2017 at 7:56 // Răspunde

  Amu mā oameni bunii, nu stiu cum sa va zic, da numa Cristos de nu a mai cobora o data pe pământ. Cine sa ne caute pe noi? Toată lumea stie ca pământul se duce pe ðulā.

 4. Tehnologie,progres!?,,nimic nu este progres,totul este un imens roccocco tehnologic”.Umanitatea va fi atinsa,atunci,si numai atunci,cind, nu vom mai zbura pe coada matura. :))

 5. Bre, daca omul e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, atunci toate mutrele alea de extraterestri nu-s dupa chipul si asemanarea etc, deci: 1. nu-s fapturi facute de Dumnezeu; 2. daca nu-s facuti de Dumnezeu, atunci doar de celalalt ar putea fi. Ceea ce ar fi prost pentru noi – si ar explica saltul tehnologiei actuale, care te poate manipula, dezumaniza si/sau ucide fara prea mult efort. A fi sau a nu fi om.

 6. Probabil ca noi am pune mitraliere in mainile cimpanzeilor dar uite ca altii nu sunt atat de idioti !
  Daca ne-ar contacta, primul lucru pe care l-am cere ar fi tehnologie avansata, este ? Ce am face noi cu o tehnologie avansata ? Arme, doamnelor si domnilor, ARME ! Si la cat suntem de … umani …
  Nu e niciun paradox aici !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii