Noutăți

Paradisul tropical din centrul Europei. Domul care adăpostește peste 30.000 de arbori și plante exotice. Galerie foto

Tropical Resort este o stațiune tropicală artificială situată la aproximativ 60 de kilometri sud de Berlin. Această structură masivă are o lungime de 360 de metri, o lățime de 210 metri și o înălțime de 107 metri, fiind susținută de 14.000 de tone de oțel. Este suficient de mare pentru a găzdui 8 terenuri de fotbal. Chiar și Statuia Libertății din New York (93 de metri) s-ar afla în poziție verticală aici.

„Insulele tropicale” au o capacitate maximă de 6.000 de vizitatori pe zi. În 2004, primul an de funcționare, stațiunea a atras 975.000 de vizitatori, iar de atunci și până astăzi câteva milioane bune de europeni care au dorit să experimenteze o vacanța la tropice au ajuns aici.

În interiorul cupolei este cea mai mare pădure tropicală acoperită din lume, cu 30.000 de arbori. Există plante carnivore, banane, arbuști de cafea și alte plante exotice. Cupola este transparentă, lucru ce îi permite Soarelui să intre și să hrănească peste 500 de specii de plante din interior. Oaspeții au la dispoziție, pentru relaxare, o plajă de 200 de metri lungime, pot înota într-o mare artificială și se pot bucura de o temperatură medie de 26 de grade Celsius pe tot parcursul anului. Marea tropicală este căptușită cu plaje nisipoase și dotată cu insule tropicale mici.

Sunt recreate aici inclusiv faimoasele minuni arhitecturale din Asia cum ar fi Angkor Wat sau Poarta Templului Bal. Complexul este deschis pe tot parcursul anului, 24 de ore pe zi, cu o multitudine de atracții pentru a a-i menține ocupați pe vizitatori. Există o piscină uriașă, un tobogan de 25 de metri înălțime, un teren de mini-golf, restaurante, pavilion de cumpărături, baruri, și chiar locuri de camping peste noapte. Paradisul tropical are și unele caracteristici ecologice: apa reciclată din piscine este folosită pentru udarea plantelor din interiorul domului, iar solul nisipos este creat din deșeuri organice, lut și coajă de copac. Din cauza umidității care se găsește în interior, condensul de apă se adună periodic în interiorul cupolei, care apoi cade înapoi, producând dușuri de ploaie spontane, marcând și în acest fel climatul “tropical” al stațiunii.

tropical-island-resort-210 tropical-island-resort-02 tropical-island-resort-32 tropical-island-resort-52 tropical-island-resort-62 tropical-island-resort-72 tropical-island-resort-82 tropical-island-resort-92 tropical-island-resort-46 tropical-island-resort-112 tropical-island-resort-132 tropical-island-resort-142 tropical-island-resort-152 tropical-island-resort-162 tropical-island-resort-172

sursa: NPR, Digital Trends

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii