Noutăți

Paradisul iepurilor. Insula unde aceștia trăiesc alături de oameni. Galerie foto

Okunoshima este o insulă situată în Marea Interioară a Japoniei, renumită în întreaga lume pentru sutele de iepuri care trăiesc aici în libertate, printre oameni. Insula atrage anual mii de iubitori de animale, hrănirea iepuraşilor fiind considerată una dintre cele mai eficiente practici de destresare a niponilor.

Motivul pentru care insula a ajuns să fie invadată de iepuri nu se cunoaște sigur. Speculațiile vorbesc despre implicarea unei baze militare secrete care funcționa pe insulă până în 1945. Potrivit legendelor, odată cu sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, baza care avea ca principal scop fabricarea și testarea de arme chimice s-a închis, iar cobaii, în cazul acesta iepurii, au fost lăsați liberi.

Iepurii sunt sălbatici, însă s-au obişnuit total cu prezenţa omului în jurul rol. Deseori se apropie de turişti în speranţa că vor primi mâncare din partea acestora. Vizitatorii nu au voie să aducă pe insulă propriile animale de companie, fie că vorbim de pisici sau câini; accesul acestora este interzis, tocmai în scopul protejării iepurilor.

 

iepur12 iepur11 iepur10 iepur9 iepur8 iepur7 iepur6 iepur5 iepur2

iperu1

 

sursa: brightside.me

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Paradisul iepurilor. Insula unde aceștia trăiesc alături de oameni. Galerie foto

  1. Ce frumoooooooooos! Ce bine ca mai sunt si astfel de locuri unde oamenii nu macelaresc animalele.Imaginati-va cum ar fi daca toata planeta ar fi asa.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii