Noutăți

Paradă de 2 km cu costume tradiționale din Japonia

  •  
  •  
  •  

Jidai Matsuri („Festivalul veacurilor”) este un festival tradițional japonez (numit și matsuri) care se desfășoară anual pe 22 octombrie la Kyoto, Japonia.

Este unul dintre cele trei mari festivaluri renumite din Kyoto, celelalte două fiind Aoi Matsuri, care se desfășoară anual pe 15 mai și Gion Matsuri, care are loc anual între 17 și 24 iulie.

Este un festival de care se bucură oamenii de toate vârstele, care participă la parada sa de reconstituire istorică îmbrăcați în costume autentice reprezentând diverse perioade și personaje din istoria feudală japoneză.

Jidai Matsuri își are rădăcinile în relocarea capitalei japoneze de la Kyoto la Tokyo în timpul restaurării Meiji din 1868.

Aceasta a implicat mutarea împăratului Japoniei și a familiei imperiale, a Palatului Imperial și a mii de oficiali guvernamentali și supuși în orașul nou.

Temându-se de pierderea gloriei și interesului Kyoto din partea poporului său și pentru a comemora istoria acestuia, guvernul orașului și guvernul prefectural Kyoto au comemorat aniversarea a 1100 de la fondarea Heian-kyō, care a fost fostul nume de Kyoto, în 794 de către împăratul Kanmu (737–806).

Pentru a inaugura prima sărbătoare Jidai în 1895, guvernul orașului a construit Altarul Heian, pentru a consacra spiritul împăratului Kanmu.

Pentru a adăuga sens festivalului, acesta a organizat o procesiune de costume reprezentând oameni din fiecare epocă din istoria Kyoto.

În 1940, guvernul local a decis că, pe lângă onoarea împăratului Kanmu, să fie organizat și festivalul Jidai în onoarea împăratului Kōmei (22 iulie 1831 – 30 ianuarie 1867) pentru munca sa în unificarea țării, puterea curții imperiale și afirmarea Kyoto ca centru al Japoniei la declinul shogunatului Tokugawa și la sfârșitul perioadei Edo.

Jidai Matsuri începe dimineața devreme cu mikoshi (altare portabile) scoase din Palatul Imperial din Kyoto, astfel încât oamenii să își poată aduce omagiul.

Mikoshi-ul reprezintă atât împăratul Kanmu, cât și împăratul Kōmei. Procesiunea de costume de cinci ore și doi kilometri începe după-amiaza, cu aproximativ 2.000 de interpreți îmbrăcați în samurai, figuri militare și oameni de rând, din cele mai timpurii epoci până în epoca Meiji.

Acestea sunt urmate de femeile japoneze care sunt îmbrăcate în jūnihitoe elaborate. În cele din urmă, mikoshii sunt transportați din palat și sunt însoțiți de o trupă militară costumată care cântă gagaku. Procesiunea se încheie la Altarul Heian.

Jidai Matsuri din 2019 este reprogramat la 26 octombrie din cauza ceremoniei de întronizare a împăratului Naruhito.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii