Noutăți

Papagalul dansator care răspunde dilemei lansate de The Killers: Are we human or are we dancer?

Un cercetător în neuroştiinţe care a făcut un studiu despre cauzele absenţei dansului la animale a fost dat pe spate după ce a văzut un clip cu un papagal dansator pe care stăpâna sa l-a lăsat la un centru de salvare a animalelor.

Ea a venit cu un CD cu Backstreet Boys pe care Snowball, papagalul ajuns celebru, obişnuia să danseze. Cazul papagalului crestat este unul extraordinar din perspectiva oamenilor de ştiinţă care nu înţeleg cum o specie de animale neînrudită cu noi ne poate asemăna atât de mult.

Există specii care  sar în sus când aud muzică, dar nu ţin ritmul. Sunt animale care pot învăţa anumite mişcări de dans (freestyle –ul), însă dansul nu le vine natural. Unele păsări execută dansuri pompoase de împerechere, fără  a fi însă capabile să „audă” ritmul imprimat de o altă pasăre în cântecele sale, relatează The Atlantic.

Un dans autentic presupune mişcarea spontană pe ritmul muzicii, spun experţii. Animalele de companie cel mai legate de noi, câinii şi pisicile nu fac asta, aşa cum nu o fac nici primatele cele mai asemănătoare nouă precum maimuţele.

Cercetătorul în neuroştiinţe Aniruddh Patel, profesor de psihologie, a explicat acest fapt: dansul necesită strânse conexiuni între regiuni ale creierului implicate în auz şi mişcare or un asemenea hardware al minţii nu poate exista decât la acele animale care pot imita sunetele auzite.

Un asemenea club elitist exclude câinii, pisicile şi alte primate şi cuprinde elefanţii, delfinii, păsările cântătoare şi papagalii.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii