Noutăți

Papa Francisc : “Teoria evoluției și cea a Big Bang-ului sunt reale, iar Dumnezeu NU este un magician cu o baghetă magică”

Teoria evoluției și și cea a Big Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este “un magician cu o baghetă magică”, declara Papa Francisc în urma cu doar doi ani de zile în cadrul unei prelegeri susținute la Academia Pontificală de Științe. Francisc explica faptul că cele două teorii științifice nu contrazic existența creatorului, universul întreg fiind un design inteligent. Se spune că această viziune ar fi fost îmbrățișat inclusiv de predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea sau Papa Ioan Paul al II-lea.

Când citim despre Creație în Geneză, riscăm să ne imaginăm faptul că Dumnezeu era un magician, avea o baghetă magică și era capabil să facă totul. Dar asta nu este așa. Big Bang-ul, despre care astăzi credem că ar fi stat la originea Universului nu contrazice intervenția creatorului divin ci, mai degrabă, arată nevoia existenței acestuia. Evoluția în natură nu este în contradicție cu noțiunea de creație, pentru că evoluția presupune crearea de ființe care evoluează”, declara Papa Francisc, citat de cei de la The Independent.

De la această declarație au trecut doi ani de zile, timp în care Vaticanul pare a nu-și fi schimbat poziția. Potrivit celor de la thequint.com, comentariile lui Papa Francis în susținerea acestor teorii nu sunt primele din cadrul bisericii catolice. Papa Pius al XII-lea saluta în mod activ teoria Big Bang-ului și ce a evoluționismului în mai multe lucrări etichetate ca fiind la acea vreme „progresiste”. Inclusiv Papa Ioan Paul al II-lea, sugera în 1996 faptul că evoluția este “mai mult decât o simplă ipoteză” fiind un “fapt dovedit în mod eficient”.

Giovanni Bignami, președinte al Institutului Național de Astrofizică din Italia, a declarat agenției de știri Adnkronos, faptul că “declarațiile bisericii catolice sunt semnificative și ar trebui privite cu mai multă atenție și nu uitate de către oameni”. 

sursa: thequint.com/

sursa: independent.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Papa Francisc : “Teoria evoluției și cea a Big Bang-ului sunt reale, iar Dumnezeu NU este un magician cu o baghetă magică”

 1. Pai, daca ei au comandat inventarea acestor teorii e firesc sa le si sustina.
  Imi vine sa spun ca mai crestini sunt protestantii (unii dintre ei) decat asazisa biserica catolica. Protestantii ar fi aproape ok daca n-ar fi iconoclasti.

  • Stii ceva? Nu meriti sa folosesti ca pseudonim numele acelui mare om si sa ii aduci dezonoare. Ne faci pe noi, iubitorii muzicii clasice de ras. Mai scoate capul din pestera ca ai ramas in Evul Mediu si mai cireste si tu ceva…a spus ca Dumnezeu a intervenit in toate procesele ce au dus la crearea lumii, inclusiv evolutia animalelor si a omului si Big Bang. Acum ce ai vrea? Sa se creada si acum in secolul XXI ca omul se trage din pamant si dintr-o coasta? Sau ca Terra are 6000 de ani?

   • Slujesti, involuntar si din prea putina cunoastere, agenda celor ce au lansat la 1848 “manifestul comunist”.

    Noul nu este obligatoriu bun si adevarat doar pentru ca e nou iar vechiul nu este neaparet rau si neadevarat doar pentru ca este vechi.

    Iar daca este sa discutam despre dovezi si argumente, crede-ma, teoria evolutiei iese dezastruos.

    Intrebare:
    Cum s-a facut ca marele Mozart a murit si a fost cu precipitare ingropat in cimitirul saracilor, ca ultimul om al strazii, chiar in timp ce ultima lui opera se canta in premiera?

   • Mmvai, Alfredo! Nu-i asa ca tu cand iti mananci mamaliga foloseti cutit de laser cu ioni de argint?

 2. -Ba’Gheo!Tu, cu cine tai ma’;cu Dumnezeu sau cu Dracu!?
  -Ba,eu zic,zau…si cu Dumnezeu si cu Dracu’ca nu stiu pe mina cui cad….

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii