Noutăți

Panica printre maghiari. UDMR-ul s-ar putea sa nu intre in Parlament. Declaratiile impertinente de la Budapesta au avut rolul de a stimula votul pentru UDMR?

Cu toții am fost surprinși de declarațiile impertinente ale oficialilor maghiari din ultimele zile. Pe de o parte, Ministrul de externe ungar le-a interzis tuturor diplomaților maghiari sa participe la orice eveniment legat de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Pe de alta parte, vicepremierul Ungariei a declarat ca ungurii ar fi trebuit mai demult sa dea cu pumnul în masa în relația cu România… Nu în ultimul rand, eternul șovin Laszlo Takes a recidivat, afirmând ca alegerea datei de 1 decembrie ca Zi Națională a României este o insulta la adresa Ungariei.

În mod evident, aceste reacții au generat stupoare și revolta în rândul romanilor simpli, a presei și a unor politicieni care au reacționat cu o anumita duritate la adresa Ungariei și a oficialilor acestei tari.

Toată aceasta agitație are, se pare, un scop precis: sa scoată din adormire electoratul maghiar, satul și acesta de matrapazlacurile liderilor UDMR, și sa salveze astfel existenta partidului etnic al maghiarilor, o formațiune cu o existenta nefireasca în Europa de azi.

După ce s-au obișnuit o viata sa stea la butoanele guvernării,  politicienii maghiari s-ar putea sa nu mai prindă nici măcar parlamentul la aceste alegeri. O fi bine, o fi rău?  În seara asta, de la ora 21 vom ști mai multe.

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii