Noutăți

Până în 2050, 99% din păsările marine vor avea în stomac bucăți de plastic din cauza poluării mărilor și oceanelor

Studiul, efectuat de Agenția Națională Australiană pentru Știință și Imperial College din Londra, a constatat că aproape 60% din speciile de păsări marine au plastic în intestine lor. Pe baza analizei studiilor precedente, începute undeva în 1960, cercetătorii au calculat că până în 2050, 99% din păsările marine din întreaga lume, vor avea în stomac bucăți de plastic din cauza poluării apelor și a plajelor.

Tendința de creștere a poluării este uriașă, dacă ne luăm după datele publicate. Spre exemplu, în 1960, plastic a fost găsit în doar 5% din corpurile păsărilor, în timp ce astăzi acest lucru a ajuns la 60 % din viețuitoarele ce brăzdează cerurile mărilor și ale oceanelor.

“Pentru prima dată, avem o predicție globală a modului în care poluarea cu plastic a mediului înconjurător poate avea un impact negativ asupra tuturor animalelor și în special, în cazul studiului nostru, asupra păsărilor, iar rezultatele sunt de neimaginat.” a declarat Dr. Wilcox autor al studiului.

Potrivit datelor, poluarea cu plastic atinge în unele zone de pe planetă și 600.000 de mii de bucăți de plastic pe km2. De obicei elementele din plastic ajunse sunt saci/pungi, capace de sticlă și fibre din material plastic de la hainele sintetice.

Păsările confundă și sunt atrase de aceste elementele viu colorate pe care le înghit fie în mod voit fie accidental, lucru ce le poate provoca iritați ale intestinului, pierderi în greutate și chiar moarte.

 

sursa: sciencedaily.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii