Noutăți

“Palatul din nucă de cocos”, neobișnuita construcție din Filipine. Motivul pentru care Papa a refuzat să intre în acesta

Vila de reședință a oficialilor de rang înalt din Filipine reprezintă o atracție turistică unică în lume, asta deoarece impunătoarea clădire este construită din nucă de cocoș. Clădirea se numește Palatul de Cocos, sau Tahanang Pilipino, datorită utilizării extinse a lemnului de nucă de cocos și a diferitelor părți ale cocosului în construcția sa. Acoperișul este realizat din șindrile confecționate din nuci de cocos, în timp ce coloanele sunt trunchiuri de nucă de cocos inversate. Podelele sunt din lemn de cocos, covoarele din fibra de cocos. Pana si candelabrul este realizat din 101 nuci de cocos.

Potrivit constructorilor, aproximativ 70% din structură este făcută din arborele de nucă de cocos. Totul, de la rădăcinile copacului până la trunchi, coajă, fructe, floare și coajă, au fost folosite pentru a proiecta și decora palatul, ca o demonstrație a versatilității nucilor de cocoș. Nu este de mirare că filipinezii numesc copacul de nucă de cocos “copacul vieții”. Micul Palat a fost construit în timpul președintelui Ferdinand Marcos, în doar un an și două luni. Imelda Marcos, fosta primă doamna, a fost cea care a avut ideea ridicării palatului, pentru primirea papei Ioan Paul al II-lea, în anul 1981. Însă, când suveranul pontif a aflat cât a costat palatul, a refuzat să pună piciorul aici, știind în ce sărăcie lucie locuiesc cei mai mulți dintre filipinezi. Întregul proiect a costat în jur de 10 milioane de dolari.

De-a lungul timpului, aici au fost cazate vedete ca Brooke Shields sau George Hamilton, dar și fostul lider libian Muammar Gaddafi. Din 2011, palatul este deschis publicului pentru vizitare, în perioada în care nu este folosit de vreun oficial de la Manila ca vilă de protocol.

in philippines

sursa: https://www.amusingplanet.com/2016/02/the-coconut-palace-philippines.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii