Noutăți

Palatul din mijlocul colierului verde. Locul care, privit de sus, seamănă cu un pandantiv gigantic (galerie foto)

Palatul Mei-ling se află pe vârful dealului Xiaohong din estul orașului Nanjing, China. Construcția a fost cândva casa fostului președinte Chiang Kai-shek înainte ca acesta să fugă împreuna cu soția în Taiwan în anul 1949, la sfârșitul războiului civil din China. Timp de decenii, clădirea a fost păstrată ca o pensiune pentru înalți demnitari de la Beijing și închisă pentru public, până în urmă cu doi ani, când vila a fost renovată iar porțile sale deschise pentru turiști. Din aer, casa seamănă cu un smarald uriaș, iar peisajul în jurul său arată ca un pandantiv și un colier. Potrivit zvonurilor locale, casa a fost construită ca un cadou a lui Chiang pentru soția sa Soong Mayling și a fost concepută ca un simbol al iubirii dintre cei doi.

Palatul a fost construit între 1931 și 1934. Vila a rămas neocupată până când a fost predată Parcului Național Mountain Zhongshan în 1950, care a transformat palatul într-o proprietate publică. Ulterior a fost închiriată mai multor departamente de stat. Palatul a suferit o renovare intensivă timp de un an, în timpul căruia clădirea a fost consolidată structural, parchetul a fost reparat, iar acoperișul a fost înlocuit, fără ca acest lucru să afecteze forma clădirii. De la deschiderea sa în octombrie 2013, zeci de mii de oameni au vizitat casa situată pe dealul Xiaohong, care este acum un loc pitoresc și plin de viață.

mei-ling-palace-4[6] mei-ling-palace-2[6] mei-ling-palace-6[6] mei-ling-palace-3[2] mei-ling-palace-1[2] mei-ling-palace-5[7]


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii