Noutăți

Pal-V Liberty, prima mașină zburătoare care va fi scoasă la vânzare

  •  
  •  
  •  

Pal-V Liberty, o mașină hibrid cu două locuri și gyrocopter, a fost recent votată ca fiind cel mai bun prototip de mașină zburătoare creat vreodată. Dezvoltatorii din spatele proiectului, compania olandeză Pal-V, susține că modelul conceput respectă toate normele de siguranţă iar producția în serie a acestei mașini zburătoare o să demareze cel mai târziu la finele anului viitor.

Când este folosită ca mașină, Liberty poate atinge viteze maxime de 160 km/h, iar în aer aparatul de zbor va putea circula și cu 180 km/h. Cei care își vor achiziționa a astfel de mașină hibrid vor trebui să scoată din buzunar până la 600.000 de dolari. Mai mult, aceștia vor fi nevoiți să aibă pe lângă un carnet de conducere valid și un permis de zbor pentru a putea circula cu Liberty.

PAL-V a ales în mod deliberat să proiecteze şi să construiască un automobil zburător cu tehnologii confirmate şi care se conformează normelor existente. Cu acest vehicul o să ajungem în cele mai îndepărtate și greu accesibile localități. Vom putea depășii cu ușurință orice obstacol din drumul nostru. Vom putea evita blocajele din trafic, fiordurile, râurile sau lanțurile muntoase precum o pasăre.

Când un brand de prestigiu cum ar fi Top Gear face referire la vehiculul nostru ca fiind prima mașină zburătoare plauzibilă din lume, înseamnă extrem de mult. Cuvintele frumoase ne dau încredere că acest proiect va fi un succes”, se arată într-un comunicat remis de companie și preluat de către publicația Daily Mail.

palv 3D2DC14C00000578-0-image-a-18_1487027605385 377E789F00000578-3753369-The_Pal_V_craft_switches_between_drive_and_flight_mode_in_just_1-a-22_1471884541046

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Pal-V Liberty, prima mașină zburătoare care va fi scoasă la vânzare

  1. Masina ăsta e nasoala fata de invenția lui Maran kesch și urâtă și scumpe nici gratis nu as vrea.)):

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii