Noutăți

Pădurea plutitoare din Rotterdam

  •  
  •  
  •  

La 16 martie 2016, o pădure plutitoare cu un număr de 20 de copaci, a fost lansată la apă în… Rotterdam, Olanda. Douăzeci de geamanduri vechi de la Marea Nordului au fost oferite pentru acești copaci de către Rijkswaterstaat (Departamentul Lucrărilor Publice).

Inspirat de o piesă de artă numită “In Search of Habitus”, realizată de artistul columbian Jorge Bakker, compania Mothership a inițiat și preluat acest proiect ambițios. După efectuarea unui studiu de succes în 2014, grupul a simțit că este gata să meargă mai departe cu ideea lor.

floating-trees-bobbing-mothership-rotterdam-jeroen-everaert-2piesa care a inspirat pădurea plutitoare


“Pădurea plutitoare va fi realizată în mare parte din materiale existente”, se afirmă pe pagina web a proiectului. “Copacii vor fi donați de către Bomendepot. De fiecare dată când o parte a orașului va fi renovată sau reconstruiă, copacii vor fi mutați. În trecut, acești copaci s-ar fi distrus în astfel de situații. Așadar, în prezent, acești copaci vor putea fi stocați de Departamentul Lucrărilor Publice a orașului, la Bomendepot.

floating-trees-bobbing-mothership-rotterdam-jeroen-everaert-3“Acest lucru este prea frumos ca să-l păstrăm la dimensiune mică”, a spus Jeroen Everaert, conducătorul companiei Mothership din Rotterdam. “Noi trebuie să facem aceasstă pădure mai mare. Trebuie să existe o pădure reală aici, în portul din Rotterdam.”

3055193-inline-i-1-this-floating-forest-will-be-planted-in-rotterdams-harbor-copy

Există, de asemenea, un aspect legat de mediu. “Avem o problemă aici cu ridicarea nivelului de apă – o problemă serioasă”, a spus Jeroen Everaert. Rotterdam este protejat de diguri și se speră ca acești copaci șă facă lumea să se gândească cum ar arăta orașul fără mari schimbări în peisajul său.

2016-Dobberend-Bos-Impressie-Olivier-Scheffer-2-Lage-Resolutie

“Pădurea plutitoare este o oportunitate de a onora bazinul din port într-un mod deosebit,” a declarat fondatorul grupului Mothership. “Proiectul hrănește, de asemenea, necesitatea de mai mult verde în centrul orașului.”

floating-trees-bobbing-mothership-rotterdam-jeroen-everaert-1

Dobberend-Bos-by-Mothership-2-1020x610

traducerea și adaptarea Mădălina Corina Diaconu

surse: com, thestar.com, techinsider.io, boredpanda


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii