AIM radionica curs online

Noutăți

PACTUL ONU pentru MIGRAȚIE, desființat de SUA

Statele Unite au criticat vineri din nou pactul ONU privind migrația, estimând că acesta va ”globaliza” deciziile în materie de imigrație ”în detrimentul dreptului suveran al statelor de a-și gestiona propriile sisteme de imigrație”, relatează agențiile AFP și EFE, citate de ActiveNews.

Într-un lung comunicat, reprezentanța SUA la ONU amintește că Washingtonul s-a retras în anul 2017 din negocierile asupra acestui pact, întrucât a constatat că obiectivele sale sunt ”incompatibile cu legislația americană, cu politica și interesele poporului american”.

„Deciziile cu privire la securitatea frontierelor, cu privire la cine poate primi legal rezidența sau cetățenia se numără printre cele mai importante decizii suverane ale unei țări”, prin urmare acestea nu trebuie să facă obiectul ”negocierilor, examinării într-un cadru internațional”, explică diplomația americană.

Recunoscând ”contribuția a numeroși migranți la construcția națiunii noastre (a SUA n.red), noi nu putem susține un ”pact” sau un proces care impune, ori care are potențialul de a impune directive internaționale, norme, așteptări sau angajamente ce s-ar putea opune capacității noastre de a lua decizii în interesul națiunii noastre și cetățenilor noștri”, mai argumentează autoritățile americane.

Washingtonul se teme de asemenea că susținătorii acestui pact caută de fapt să impună ”un drept cutumiar internațional” în domeniul migrației. Termenul de ”pact” în sine induce ”obligații legale”, remarcă diplomația americană, opunând acest argument celor care afirmă că respectivul document nu ar avea caracter constrângător.

Conform unor surse diplomatice, Washingtonul a fost foarte activ în ultimele luni pentru a convinge alte țări, în special din Europa de Est, să împărtășească opinia sa cu privire la acest pact. (Citește mai mult: ActiveNews.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on PACTUL ONU pentru MIGRAȚIE, desființat de SUA

  1. Bravo americanilor. Nimeni nu s-a asteptat, caci au primit si ei toti barbarii de pe lume. Dar America intotdeauna e cu un pas inainte. Le-a venit mintea in cap. Iar Europa a putrezit moral-mintal si risca sa dispara ca uniune a popoarelor bogate, din cauza colonizarii, islamizarii, deznationalizarii prin formarea de mulati-metisi in locul natiunilor. Ceia ce va duce la o revolutie islamica cu lichidarea crestinilor si a democratiei si a economiei libere. Va fi un mare razboi intern, si daca vor birui metisii islamizati, va aparea un Halifat European Agresiv. Si chear daca pe alocuri islamistii nu vor birui, oricum peatra pe peatra nu va ramine in UE din cauza multiculturalismului prostesc care nu este acceptat in Asia, Africa si nici in America.

  2. ONU trebue desfiintat, ca 1 organizatie antipopulara – antinationala, antieuropeana,care are ca scop lichidarea Europei Ctestine.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii