Noutăți

Pacientul zero: Superbacteria de E.coli rezistentă la antibiotice, depistată la o femeie din America

Bacteria Cells with selective focus

Din păcate, ceea ce cunoastelumea.ro a publicat despre superbacteria de E.coli, încă din luna martie: aici, pare a se adeveri acum. O femeie de 49 de ani, din statul american Pennsylvania a fost diagnosticată cu o tulpină nouă de E.coli rezistentă la Colistin, unul dintre cele mai utilizate și eficiente antibiotice împotriva acesteia. Bacteria descoperită acum este purtătoarea genei MCR-1, care o face imună la antibioticele existente pe piață.

Apariția acestei forme de E.coli pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, este o dovadă în plus a faptului că: „bacteriile sunt cu un pas înaintea noastră. Devin rezistente la medicamente”, se arată într-un raport al Societății Americane de Microbiologie .

”Dulapul cu medicamente este gol pentru unii pacienți. Acesta este sfârșitul antibioticelor, dacă nu vom acționa urgent. Colistin era un antibiotic vechi, însă era și ultima barieră împotriva acestei bacterii”, a declarat Thomas Frieden, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, din Statele Unite ale Americii.

Colistin a fost disponibil pe piață încă din anul 1959. În tot acest timp și-a dovedit eficacitatea în tratarea infecțiilor cauzate de E. coli, Salmonella și Acinetobacter. De vină pentru ineficiență antibioticul acum pare a fi utilizarea sa în mod excesiv în agricultură, atât pentru tratarea culturilor, cât și pentru hrana animalelor, exces de folosire care a creat o rezistență a bacteriei E.coli la acesta. Anual, circa 12.000 de tone de Colistin sunt cumpărate de către fermierii din întreaga lume.

E. coli este o bacterie lactozo-pozitivă care trăiește ca epifit în tractusul digestiv. În unele cazuri de dezechilibrare a microflorei intestinale aceste bacterii pot produce îmbolnăviri, printr-o înmulțire masivă sau apariția unor tulpini toxicogene. Bacteria a fost denumită în 1919 după numele bacteriologului germano-austriac Theodor Escherich, cel care a descoperit-o.

sursa: telegraph.co.uk/

sursa: newscientist.com

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii