Noutăți

Oraşul din România care se transformă radical: Are străzi iluminate cu wifi şi bănci cu încărcare USB

  •  
  •  
  •  

zf.ro: O stradă din Cluj-Napoca va deveni prima arteră „smart” din România, cu stâlpi de iluminat cu wifi şi camere video şi bănci cu încărcare prin USB a telefoanelor mobile. Modernizarea străzii a fost aprobată luni de CL, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene de 1,3 milioane de euro.

Primarul Emil Boc a declarat, luni, la şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat proiectul de modernizare a străzii Molnar Piuariu, că artera este un model de structură urbană în România care va fi replicat şi în alte părţi ale oraşului.

„S-au aprobat documentaţia şi indicatorii tehnici pentru modernizarea străzii Molnar Piuariu, în vederea atragerii de fonduri europene nerambursabile. Este o premieră naţională, va fi prima stradă smart din România, o stradă inteligentă, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unei astfel de artere. De asemenea, va avea mult spaţiu pietonal, un model de stradă inteligentă şi de realizare a unor structuri urbane din România, pe care îl vom replica şi în alte părţi ale oraşului”, a spus Boc. (Citește continuarea aici: zf.ro)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Oraşul din România care se transformă radical: Are străzi iluminate cu wifi şi bănci cu încărcare USB

  1. Cu cat esti mai cocotat pe stalp cu atata prinzi semnalu mai bine. Cand va puneti celularu la banci o sa stie ce faceti noaptea cand nu dormiti.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii