Noutăți

Orașul diamantelor, cucerit azi de nisip

Ghost Town in Desert

În 1908 muncitorul Zaharia Lewala a găsit un diamant în timp ce lucra pe domeniul orașului Kolmanskop din Namibia. Acesta a arătat prețioasa sa descoperire superiorului său, inspectorul feroviar german August Stauch. Realizând că zona este bogată în diamante, guvernul german a declarat zona inchisă, iar minerii germani au  început exploatarea terenului.

În timpul său de glorie locul era căminul a sute de oameni. Arhitectura clădirilor o imita pe cea din Germania, cu facilități și instituții, inclusiv un spital, sală de bal, stație de energie electrică, școală, alee de popice, teatru și chiar o sală de sport, cazino, fabrică de gheață și prima stație de raze X din emisfera sudică, precum și primul tramvai din Africa. Acesta făcea legătura cu calea ferată din portul  Lüderitz.

Orașul a decăzut după primul război mondial, iar când resursele de diamante s-au epuizat, orașul a fost abandonat în 1954.

image-572a13b6eea26__700
De atunci și până în prezent natura și-a spus cuvântul și orașul a fost “asaltat” de nisip! Kolmanskop a devenit astfel un loc popular pentru fotografi. Datorită amplasării sale în zona restricționată (Sperrgebiet) din deșertul Namib, turiștii au nevoie de un permis special pentru a intra în oraș. Permisele pot fi cumpărate de la poarta acestuia. 

image-572a13d8913ea__700
Kolmanskop este considerat azi un oraș-fantomă în deșertul Namib din sudul Namibiei, la 10 km pe țărm de la portul Lüderitz. Se spune ca a fost denumit după un căruțaș, pe nume Johnny Coleman care, în timpul unei furtuni de nisip, a abandonat căruța sa trasă de un bou pe o pantă mică, opusă așezării.

image-572a13d84cb02__700

image-572a13b902570__700

image-572a135e1f88d__700traducerea și adaptarea Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, Namibia Travel Companion 2013, kolmanskop.net

foto Adam Öjdahl


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii