Noutăți

Oraşul biblic Sodoma ar fi dispărut în urma exploziei unui asteroid. Ce au descoperit recent arheologii

  •  
  •  
  •  

Explozia unui asteroid care a avut loc în urmă cu 3.700 de ani ar fi distrus oraşul Tall et-Hammam, notează Adevarul.ro. Acesta era situat în valea Iordaniei, iar arheologii susţin că acolo ar fi fost oraşul biblic Sodoma. Ipoteza despre unde se afla Sodoma este însă intens dezbătută în mediul academic. Potrivit Bibliei, oraşele Sodoma şi Gomora au fost distruse de către Dumnezeu, din cauza acţiunilor „păcătoase” ale locuitorilor lor.

Potrivit Newsweek, arheologul Philip Silvia din cadrul Universităţii creştine Trinity Southwest din New Mexico şi-a prezentat descoperirile preliminare în cadrul întâlnirii anuale American Schools of Oriental Research din Denver, Colorado. Acestea au scos în evidenţă faptul că excavările şi datările cu radiocarbon din Tall et-Hammam sugerează că majoritatea zidurilor construite din pământ au fost distruse în urmă cu 3.700 de ani.

Explozia uriaşă ar fi distrus în proporţie de 100% oraşele de la mijlocul Epocii Bronzului, dar şi solurile agricole ale zonelor considerate până atunci fertile, mai dezvăluie cercetătorii în studiu. Unda de şoc ar fi împins apa fierbinte din Marea Moartă spre ţărm. Citeste mai mult: adev.ro/pj723c


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii