AIM radionica curs online

Noutăți

Orașul ascuns de pe Monemvasia. Paradisul din Marea Mediterană (galerie foto)

Monemvasia este o insulă stâncoasă aflată în largul coastei de est a Greciei. Insula are aproximativ 300 de metri lățime și un kilometru lungime. Pe panta acestui platou, amplasat sub umbra unei stânci masive, se află un micuț oraș cu o istorie extrem de interesantă. Insula stâncoasă a fost separată de continent în urma unui cutremur care a avut loc 375 AD.

Orașul Monemvasia datează din secolul al 6-lea, fiind înființat de către locuitorii din Laconia care căutau un loc de refugiu din calea invadatorilor slavi care au dominat o mare parte din Grecia, din anii 500 până în 700 AD. Pe parcursul următoarelor secole Monemvasia și-a schimbat „proprietarul”, fiind atât sub ocupație venețiană cât și turcă. De abia în timpul războiului de independență al Greciei, de la începutul secolului al 19-lea, insula este adusa sub control elen.

Cuvântul Monemvasia este derivat din două cuvinte grecești, mone și emvasia, și înseamnă “intrare unică”, făcând trimitere la drumul pietruit care este singura modalitate de a ajunge în oraș. În zilele de înflorire ale Imperiului Bizantin, Monemvasia devenise principalul oraș și unul dintre marile centre comerciale ale lumii Bizanțului, un port comercial de o importanță majoră, cu o populație de aproximativ 40.000 de oameni.

Încet, de prin anii 1970, orașul devine o destinație turistică tot mai frecventată. Astăzi clădirile medievale au fost restaurate, iar multe dintre acestea au fost transformate în hoteluri sau restaurante ce le oferă turiștilor o vacanță de neuitat.

monemvasia-12 monemvasia-32 monemvasia-115 monemvasia-42 monemvasia-52 monemvasia-62

sursa: amusingplanet.com/

Photo credit


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii