AIM radionica curs online

Noutăți

Orașe de legendă înghițite de ape

Dwarka, Golful Cambay, India

Dwarka,-Gulf-of-Cambay,-India

Oraşul antic al Zeului Krishna era considerat mai degrabă un mit, dar ruinele descoperite în anul 2000 par să contureze vechea poveste indiană.Legenda spune că Zeul Krishna avea un oraş magnific, alcătuit din 70.000 de palate din aur, argint şi alte metale preţioase. Oraşul era prosper, dar la moartea zeului Krishna se spune că Dwarka s-a scufundat în mare.

Ruinele se află la 130 de metri adâncime în Golful Dwarka din zilele noastre, unul dintre cele şapte oraşe vechi din India.

Multe artefacte recuperate de pe situl arheologic sprijină teoria că ruinele pot fi ale vechiului oraş Dwarka.

Oraşul Leului din Lacul Quiandao, China

Lion-City-of-Quiandao-Lake,-China

Recunoscut ca fiind cel mai spectaculos oraş subacvatic din lume, orasul Leului din China este cu siguranţă o minune.

Construit în partea de Est a Dinastiei Han, oraşul se întinde pe suprafaţa a 62 de terenuri de fotbal şi poate fi găsit între 85m şi 135m sub Lacul Celor 1000 de Insule, o zonă ce a fost inundată intenţionat în anul 1950 pentru a se crea un baraj.

Palatul Cleopatrei, Alexandria, Egipt

Cleopatra's-underwater-palace,-Egypt-.

Pe malul oraşului Alexandria se află ceea ce se crede a fi Palatul Cleopatrei, Regina Egiptului Antic. Se crede că ruinele au ajuns în mare după un cutremur ce s-a produs în urmă cu 1500 de ani. Alături de zonele regale, arheologii cred că au gasit şi Templul Zeitei Isis. Până acum, mai mult de 140 de artefacte au fost descoperite pe situl arheologic și experții cred că au localizat mormântul Cleopatrei și un muzeu antic în ruine.

Piramidele din Japonia

yonaguni-island-japan-1

Cei care le-au investigat se contrazic asupra originii Monumentului Yonaguni ce se află sub apele de coasta ale Japoniei. Să fie făcute de om sau pur şi simplu un fenomen natural?

Uitându-te la pietrele terasate şi la formele triunghiulare ce alcătuiesc o piramidă, e greu de crezut că un astfel de monument ar putea să apară pe cale naturală, dar nu e imposibil.

Una peste alta, piramida se înalţă la 250 metri de pe fundul mării şi este o atracţie constantă pentru scafandrii . Dacă structura ar fi fost făcută de mâna omului, experţii sugerează că a fost construită cel mai probabil la sfârșitul ultimei ere glaciare, aproximativ cu 10.000 de ani înaintea erei noastre.

 

Sursa:earthporn.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii