Noutăți

Opulența unei companii farmaceutice. Și-a construit sediul copiind interiorul Palatului de la Versailles. Cât a costat construcția care a atras numeroase critici din partea internauților

De ce medicamentele sunt atât de scumpe? Iată un posibil răspuns. Acum câțiva ani, Harbin Pharmaceutical Group Co., Ltd., o companie chineză de stat și cel de-al doilea cel mai mare producător de medicamente din țară, după valoarea de piață, a publicat pe site-ul lor un set de fotografii care dezvăluiau interiorul sediului lor din Harbin, o așezare din nord-estul provinciei Heilongjiang. Imaginile prezintă un interior extravagant, decorat în stilul Palatului de la Versailles, cu coridoare din lemn sculptate complet, lambriuri cu folie de aur, candelabre de cristal și coloane de marmură. Construcția clădirii și decorarea sa au costat compania mai mult de 15 milioane de dolari.

În mod surprinzător, fotografiile au provocat o mare dezbatere printre chinezii de rând care și-au exprimat indignarea: “Este un palat care este construit pe durerea a milioane de pacienți”, sau “Acum știu de ce chinezii nu își pot permite să meargă la doctor sau de ce nu își pot cumpăra medicamente”.

Ce este și mai grav, cu doar câteva luni înainte de a-și inaugura clădirea, compania a fost acuzată de deversarea ilegală de ape uzate, gaze reziduale și deșeuri industriale. În acel moment, compania a emis un comunicat prin care își cerea scuze cetățenilor care locuiesc în apropierea fabricii, din cauza problemelor pe care le cauzează, și că încă nu au fondurile necesare pentru a-și remedia problemele survenite la instalații.

Văzând reacția oamenilor, compania a înlăturat fotografiile senzaționale de pe site-ul său. Companiile farmaceutice din China acordă foarte multe bonusuri medicilor care prescriu medicamente scumpe pacienților. Datele furnizate de Ministerul Sănătății arată că aproximativ 50% din cheltuielile totale pentru sănătate din China sunt destinate achizițiilor de medicamente.

sursa: https://www.amusingplanet.com/2015/08/the-opulent-offices-of-harbin.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii